Bolu Belediyesi'ne bağlı Bolu Araştırmaları Merkezi, kentin tanıtımı için 28 kitap hazırladı. Kentin tarihini, kültürünü ve yemeklerini anlatan kitapların ardından son olarak 'Tabiatın Kalbi Bolu' adıyla 224 sayfalık bir kitap hazırlandı. 2 yıl süren çalışmanın ardından hazırlanan kitap, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Kitapta Bolu'nun doğal güzelliklerinden, bitki çeşitliliğine, doğa sporlarından yürüyüş parkurlarına kadar tüm detaylara yer verildi.

Bolu'nun dağları, gölleri, nehirleri, vadileri, kanyonları ve biyolojik çeşitliliği içerisinde barındıran bir şehir olduğunu belirten Yılmaz, "Bolu'nun bu kadar zengin doğasını anlatmak için uzun uğraşlar sonucunda kitabımızı hazırladık. İki yıl süren çalışmanın ardından kentin tüm güzelliklerine kitapta yer verdik. Bolu'nun doğa turizminin merkezi olma yolunda da bu kitap bir adım olacaktır" dedi.

Abant, Gölcük, Yedigöller, Aladağ, Kartalkaya ve doğanın her türlü rengini barındıran yaylaları ile Bolu'nun cennetten bir köşe olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Abant Tabiat Parkı ve çevresinde çok sayıda yürüyüş alanı bulunuyor. Bu bölgemiz bu açıdan çok zengin bir alan. Kış ayları hariç herkesin rahatlıkla yürüyebileceği alanlara sahip olan Abant'ta, Mart ayı ile birlikte başlayan yaban çiçeklerinin seyrinin kaçırmamak gerekir. Kentin dört bir yanındaki doğal alanlarda onlarca yürüyüş parkuru yer alıyor. İki yıl süren çalışmanın sonunda yaptığımız tespitlerde Bolu, bin 65 kilometre uzunlukta yürüyüş parkuruyla Türkiye'nin en uzun yürüyüş parkuruna sahip il konumunda" dedi.