Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği'nde düzenlenen törene, MHP'li Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, DP'li Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Kocadon, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan ile mandalina reçelini üreten Bodrum Belediyesi Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) üyesi kadınlar katıldı.

Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum'un yöresel değerlerine sahip çıkmak amacıyla başlattığı mandalina reçeli üretiminde her kesimden destek gördüklerini söyledi. Kocadan, reçel üretiminde Gümüşlük Belediyesi şeker, kendilerinin de turunç ve mandalina temini sağladıklarını belirterek, "KADEM tarafından yürütülen projelerle de kadınlar tarafından reçel imalatı yapılıyor. Tamamen işbirliği ve desteklerle yürütülen çalışmaya BESİAD'ta kavanoz desteği ile katkıda bulundu. 9 bin 400 cam kavanoz birliğimize teslim edildi. Reçeller, en kısada sürede, dolumu yapılıp, yöresel ürünlerin yer alacağı bir stantta satışa sunulacak" dedi.

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan da Bodrum'un yöresel değerlerine sahip çıkmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Kocadon, desteklerinden dolayı BESİAD Başkanı Kaplan'a plaket verdi.



NK (KÖ/RT)