2'nci Uluslararası Bodrum Karnavalı çerçevesinde, Bodrum Kalesi'nde 'Değişen Bodrum'un Değişmeyen Yüzü' konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda sergilenmeye değer görülen eserler, Belediye Bahçesi'nde Bodrumlu sanatçıların fotoğrafları, Hadigari Bar'da Oral Gönenç'in fotoğrafları, Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde Esengül İnalpulat'ın ebru sanatı, Atölye Dut Ağacı'nda Ali Osman Gencer'in resimleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergilerin toplu açılışı Mandalin Bar’daki kokteyle yapıldı.

Kokteyle 2'nci Uluslararası Bodrum Karnavalı Koordinatörü Necmi Cavlı, Organizasyon Komitesi üyeleri Türkan Demiröz, Ayşe Erdem, İnci İyibaş, Alp Çağpar, sergi açan sanatçılar, sanatseverler ve Bodrumlular katıldı. Kokteylde Melika ve Fodula grupları mini konser vererek izleyenleri eğlendirdi. Karnavalın koordinatörü Necmi Cavlı, Bodrum Karnavalı'nın bir anda Brezilya'daki Rio karnavalı gibi olmasını bekleyemeyeceklerini söyledi. Cavlı, "Karnavallar yapıldıkları bölgede süreklilik sağladıkça, o bölgenin özelliklerini de kapsar. Bu karnavalı, daha ikinci kez düzenliyoruz. Geçen yıl halkın desteği oldukça fazlaydı. Bu yıl daha da katılımının artmasını bekliyoruz. 12 Eylül'deki karnaval yürüyüşüne Bodrumlular’ın yöresel kıyafetleri ile ya da en renkli kıyafetleri ile katılmaları için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

2'nci Uluslararası Bodrum Karnavalı'nda, sokak gösterilerinin yer alacağı karnaval yürüyüşü Neyzen Tevfik Caddesi Milta Bodrum Marina önünden başlayacak. Büyük katılmımın beklendiği yürüyüş İskele Caddesi’nde son bulacak. Yürüyüşün ardından Balkan Luxus Grubu ve rock müzik sanatçısı Özlem Tekin konser verecek. 13 Eylül Perşembe günü Amsterdam'dan gelen ünlü müzik grubu 'Kuenta I Tambu' ile 'Oojami Grubu' sahneye çıkacak. Karnaval, 14 Eylül’deki 'Kardeş Türküler', 15’indeki Athena, 16 Eylül'de Amsterdam'dan gelen 'Klezmer Band' ve 'Bollywood Equation', grubunun konseriyle devam edecek.