Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde bu akşam saatlerinde Bodrum-Turgutreis arasında yolcu taşımacılığı yapan Işık Kireç (47) ile otellerden Bodrum'a turist taşıyan bir turizm şirketine ait servis aracı şoförü arasında çıkan tartışma, ardından tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Tur şirketinde kimliği belirlenemeyen bir kişinin tabancaı ile Kireç'in yüzüne vurması sonucu Kireç'in burnu kırıldı. Kanlar içerisnde yerde kalan Kireç'in arkadaşları kavganın duymasıyla olay yerine geldi. Turgutreisli dolmuş şoförleri ile tur şoförleri arasında çıkan kavgayı jandarma güçlükle ayırdı. Çıkan kavgada 3 kişi yaralanırken, jandarma 8 kişiyi gözaltına aldı. Kavga sırasında bir tur minibüsünün de  camları kırıldı.

400 DOLMUŞ ŞOFÖRÜ TOPLANDI

Turgutreis'teki kavganın ardından Bodrum ve Turgutreis'te bulunan 400 kadar dolmuş şoförü, Turgutreis Jandarma Karakolu önünde gelerek alkışlı sloganlı protesto gösterisi yaptı. Turgutreis'e gelen Bodrum Şoförler Odası Başkanı Aytekin Çanakçı bir basın açıklaması yaptı. Oda yönetim kurulu üyeleri ve şoförlerin de katıldığı basın açıklamasında Çanakçı şunları söyledi:

"Dolmuş şoförleri yılın 12 ayı Bodrum'da hizmet verirken, yılın sadece 3 ayı Bodrum'a gelerek otellerden ve turistik tesislerden korsan biçimde turist taşıyan tur araçları ekmeğimize göz dikti. Bu olayların çıkabileceğini sezon öncesinde belirtmiş, ilgili makamlara uyarıda bulunmuştuk. Ancak bu belgesi olmayan korsan taşıyıcılar ekmeğimizle oynadıkları gibi, burada şoförlerimizin can güvenliğini de tehdit eder hale geldiler, durum böyle giderse önüne geçilemeyecek olaylar olur. Yasadışı hareket edenlere karşı kesinlikle taviz vermeyeceğiz, Bodrumlu şoförlerin ekmeğine el uzatanlara yargı önünde hesaplaşacağız."

Jandama tarafından gözaltına alınan tur şoförleri ile dolmuş şoförleri ifade verirken, yaralanan 3 kişinin tedavisi Bodrum Devlet Hastanesinde devam ediyor.

YA(YY/COŞ)