İçişleri Bakanlığı kararıyla görevine iade edilen Bodrum’un DP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kaymakamlığa gelerek yazıyı imzaladı.

Kocadon Bodrum Kaymakamlığı girişinde sevenleri tarafından alkışlarla ve kucaklanarak karşılandı. Daha sonra Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ın odasına çıkan Kocadon’a DP İlçe Başkanı Nihal İmbat, partililer ve belediye personeli eşlik etti. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıyı önce Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, ardından Mehmet Kocadon imzaladı. İmzaların ardından toplantı odasında “En büyük başkan bizim başkan” sloganları atıldı.

TERÖRİST GİBİ GÖTÜRÜLDÜM

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, göreve iadesini dava açmadan beklediğini hatırlattı. Kocadon, “Bodrum, 5 ay gibi uzun bir süre birçok hizmetten uzak kaldı. Bugün bize bu bayram sevincini yaşattılar. Bodrum'da aynı anda üç bayramı birlikte kutluyoruz. Kurban Bayramı, Cumhuriyet Bayramı ve Mehmet Kocadon bayramı yaşanacak. Bodrum kaldığı yerden hizmetlere devam edecek. Mehmet Kocadon ve Bodrum halkı bunu hak etmemişti. Göreve iade edilmek için ben herhangi bir dava açmadım. Kaymakamlığa verdiğim dilekçeyle yeniden göreve iade istemiştim. Bakanlığımız göreve yineden iademi uygun gördü. Kurban Bayramı kutlamalarına katılacağım. Ama mesai günü olan Salı günü göreve başlayacağım. Belediyenin önünden bir terörist gibi götürülmüştüm. Şimdi halkımla yeniden kucaklaşma zamanı geldi” dedi.



Sezer ŞAHİNDAŞ/BODRUM (Muğla),




SŞ(İÖ/AAA)