Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından yaptığı faaliyetleri, düzenlediği sunumla Bodrumlularla paylaştı. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapılan "3'üncü Yıl Faaliyet Sunumu'na Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehme Tire, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Mehmet Kocadon'un yakınlarının yanı sıra 600'e yakın kişi katıldı. Sunumdan önce, Bodrum Stadı'nda Süper Amatör Lig'de Ören Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek şampiyon olan Bodrumspor'un kutlaması yapıldı. Sunuma gelen Bodrumspor futbolcularına kupaları Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan tarafından verildi. Salonda büyük bir coşku yaşandı. Ardından sunum, yıllık faaliyetlerin fotoğraflarla anlatıldığı 20 dakikalık filmle başladı. 2009 yılından önceki fotoğraflarla, Bodrum'un bugünkü halinin fotoğraflarının karşılaştırılması yapıldı. Film, salondakiler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Filmin ardından, Başkan Kocadon yaptığı faaliyetlerle ilgili konuşma yaptı. Bodrumluların desteğiyle, Bodrum'un Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu vurguladı. Kocadon şöyle konuştu: "Aylarca şantiye gibi olan Bodrum'da cefa çektiniz. Bizi saygıyla karşılayan olduysa, kızıp sinirlenende çok oldu. Sizlerin destekleri ve sizlerin attığı oylarla ben belediye başkanıyım. Zaman zaman zorlandık, zamanda zaman da birlik ve beraberlik içinde güç oluşturduk. Ben asla particilik yapmayacağım, siyasetle ilgili olayların içinde olmayacağım. Ben hizmet içinde varım. Siyasi kulvar içine girmiyorum. Ama bu kulvara çekiliyorum" dedi.

YABANCI TURİSTTE YÜZDE 12 ARTIŞ SAĞLADIK

Bütçeyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kocadon, "Özellikle son günlerde yaptığımız çalışmalardan dolayı zorlanan Bodrum halkının, diğer yandan olan desteği de mutlu ediyor. Bütçemizi iki yılda üç katına taşıdık. Türkiye'ye 2011 yılında gelen turist sayısı yüzde 9'ken, Bodrum'a gelen turist sayısı yüzde 12'dir. Türkiye genelinin üzerinde bir artış sağlıyoruz. 2011 yılında 1 milyon 300 bin turist ile 2 milyar dolar kazanç elde ettik. Muğla İlimizde 12 banka şubesi bulunurken Bodrum'da 74 banka şubemiz vardır. Bu tablo Bodrum'un geldiği noktayı açıklamaktadır. Dünya çapında markalaşmış otel zincirlerinin yatırımları artıyor. Bodrum'daki yükselen trendle birlikte büyük oteller gelmeye devam ediyor. Bodrum için çalışıyoruz, Bodrum'a köklü çözümler üretiyoruz" diye konuştu.

Sunum, Kocadon'un konuşmasının ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.