Geçen Ekim ayında yönetim kurulunu oluşturup 48 üyesiyle faaliyetlerine başlayan CKD Bodrum Halikarnas Şubesi üyeleri toplantı düzenledi. Toplantıya, CKD Bodrum Halikarnas Şubesi Başkanı Bedriye Gürkan, üyeler ve projeye destek verenler katıldı. Başkan Bedriye Gürkan, Bodrum'u en kısa sürede 'Kadın Dostu Kent' yapmak istediklerini anlatırken şöyle dedi:

"İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Antalya, Bursa, Gaziantep, Malatya, Mardin ve Samsun'dan sonra Bodrum'un da bu kentler arasında olmasını hedefliyoruz. Bu proje için öncelikli olarak belediyelerle yürüttüğümüz ortaklaşa çalışmada nişanlı çiftlere yönelik evlilik uzmanları tarafından seminer veriliyor. Mahalle toplantıları yaparak, kadınlarla sokakta el birliği içinde oluyoruz. Düzenleyeceğimiz panellerle, 'Kadın Dostu Kent' kavramını anlatarak, farkındalık yaratıp, bilinçlendirme sağlamak istiyoruz. Bu proje, kentimize yeni ve önemli bir özellik kazandıracak. Bu özellik ilçenin kentsel ve turistik değerini artıracaktır. Bodrum'da yaşayan kadınların derneği olarak böyle bir projeye önderlik yapmak kenttaşlık sorumluluğunun gereğidir."

TAAHHÜTNAME İMZALANACAK

Bedriye Gürkan, il ve ilçelerin valilik, kaymakamlık, il özel idaresi, il genel meclisi ile sivil toplum örgütleri tarafından bir taahhütname imzalanarak 'Kadın Dostu Kent Projesi'nin uygulamaya konulduğunu söyledi. Gürkan, şunları söyledi:

"Toplu taşıma duraklarına kadınların 155 Polis imdat hattını arayabilecekleri telefon veya çağrı sistemleri yerleştirilecek. Sokaklar daha güvenilir hale getirilecek. Kentlerde çıkmaz sokak ve aşırı kıvrımlı yollar bulunmayacak. Binalarda sağır (penceresiz) cephe olmayacak. Mobese kameralarının sayısı artırılacak. Otoparklarda girişe yakın yerler yalnızca kadınların kullanımına ayrılacak. Mahallelerde kadınların istirahat etmelerine, eğlenmelerine ve biraraya gelmelerine imkan verecek alanlar oluşturulacak. Kentte sokaklar, meydanlar, otoparklar, çocuk oyun bahçeleriyle parklar gibi alanların aydınlatılması eksiksiz sağlanacak. Parklar herkes için güvenlikli olacak. Parklarda kadınların ihtiyaçlarını özgürce karşılayabilecekleri fiziki düzenlemeler yapılacak. Tabii bunlar taahhütnamenin en önemli kısımlarından birkaçı. Öncelikle yapmamız gerekenlerin başında bunlar gelmektedir. Desteğe çok ihtiyacımız var. Bodrum halkını her zaman yanımızda görmek istiyoruz."



SŞ(İÖ/İD)