Bursa'da UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 yıldan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlanan ve böbrek nakli için aylarca "Belki bulunur" diye organ bekleyen, 7 yaşında bir kız çocuk annesı Arife Argun'un 4 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Argun ailesi, bağış yapılmadığı için beyin ölümü gerçekleşen Arife Argu'un organlarını bağışlamaya karar verdi. Bunun üzerine Arife Argun'un karaciğeri, 3 yıldan bu yana  nakil bekleyen 59 yaşındaki Mustafa Arı’ya nakledildi. Emekli olan ve Orhaneli İlçesi'nde oturan Mustafa Arı, başarılı bir operasyondan sonra gerçekleşen karaciğer nakliyle yeniden sağlığına kavuştu.

Arı'nın 'ikinci yaşamına' başlamasından mutluluk duyduklarını belirten hastanenin Başhekimi Prof.Dr. Tahsin Yakut, ailelerin organ nakli konusunda duyarlı olmalarını istedi. Prof.Dr. Yakut, şöyle dedi:

"Bu hastamızın sağlık durumu bizi hem memnun etti, hem de düşündürdü. Hastamız karaciğerle hayat buldu ama organını veren kişi, organ beklerken yaşamını yitirdi. Keşke Arife Argun'a da organ bulunsaydı. O'da şu anda yaşıyor olacak ve bizde Mustafa Arı'ya da başka bir karicğer bulmuş olacaktık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

UÜ Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Programı Sorumlusu Prof.Dr. Ekrem Kaya, nakil bekleyen hastanın kanser tanısı ile daha önce ameliyat edildiğini ancak, karaciğerin görev yapamaz hale geldiğini belirtti. Karaciğerin yorucu bir ameliyat ardından hastaya başarıyla nakledildiğini anlatan Kaya hastanın bundan sonra sağlıklı biçimde yaşamını sürdüreceğini açıkladı. Kaya, şöyle konuştu:

"Vericinin ailesi çok önemli bir mesaj verdi. 'Organ sırası bekliyoruz. Beyin ölümü olduğunu zaman da rahatlıkla organ bağışında bulunmalıyız' dediler. Kendilerinden Allah razı olsun. Organ veren Argun'a da Allah rahmet eylesin."



IA,FK(FK/İD)