Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Bozarmut Beldesi'nde bir kişinin izinsiz, ruhsatsız bitkisel ilaç ve sahte içki üretimi yaptığı yönünde gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Bozarmut'ta yaşayan İ.İ.'nin Yertepe mevkiinde kiraladığı eski bir dağ evinin giriş bölümünde hastaları muayane ettiği, iç kısımlardaki odalarda ise ormanlık alandan topladığı otlarla özel damıtma sisteminde çeşitli bitkisel karışımlar hazırladığı belirlendi. Bel ve boyun fıtığı, astım ile bronşit gibi hastalıkları bu bitkisel karışımlarla tedavi ettiğini ileri süren İ.İ.'nin tedavi aşamasında seans başına 500 lira aldığı, ayrıca söz konusu karışımları beldedeki işyerinde de sattığı ortaya çıkarıldı. Beldedeki evi ile işyeri ve dağ evine dün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, İ.İ.'yi gözaltına aldı.

ÖZEL DAMITMA SİSTEMİ

Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, bitkisel ilaç ve sahte içki üretiminde kullandığı belirlenen özel damıtma sistemi yanında 2 bin 100 litre şarap, 220 litre kekik suyu, 160 litre karabaş otu suyu, 30 litre filiskin otu suyu, 30 litre altın otu suyu, 20 litre hayıt otu suyu, 2 ton kekik ve karabaş otu, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız otomatik av tüfeği, 460 etiket ve tibbi tedavi amaçlı kullanılan farklı aletler ele geçirildi. Bu arada, İ.İ.'nin evinden, içinde 2 bin kişinin iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir de defter çıktı.

Şüpheli İ.İ. hakkında, 'sahte içki üretimi, dolandırıcılık, izinsiz gıda maddesi imali, izinsiz orman ürünü toplanması ve kullanılması, izinsiz ilaç üretimi' suçlarından işlem yapıldı. İ.İ., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.



CA(AÖ/CK)