Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Çamdibi Refik Tulga Caddesi 5022 Sokak 21 numarada meydana geldi. Bir süreden bu yana ev kadını 38 yaşındaki Pınar Vatan ile büfe işleten arkadaşı 40 yaşındaki Cüneyt Erdinç Eroloğlu arasında ilişki olduğundan şüphelenen kaynakçı, Ziya Vatan, dün akşam evinden bir arkadaşının yanında kalacağını söyleyerek ayrıldı. Evini takibe alan Vatan, bir süre sonra dışarı çıkan eşi Pınar Vatan ile arkadaşı Cüneyt Erdinç Eroğlu'nun buluştuklarını görünce onları takibi sürdürdü.

Eşi ve arkadaşının annesine ait kullanılmayan eve girdiğini gören Ziya Vatan, bir süre sonra peşlerinden içeri girdi. Öfkesine hakim olamayan Vatan, belinden çıkardığı bıçakla Eroğlu'nu kasığından, eşi Pınar Vatan'ı elinden yaraladı. Yaralanan Pınar Vatan ve Cüneyt Erdinç Eroloğlu, panikle kendilerini sokağa attı. Bağrışları duyanların bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri, yaralıların tedavisi için olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı. Ağır yaralanan Eroğlu, ambulansla, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviyi kabul etmeyen ve yakınlarını arayarak yardım isteyen Pınar Vatan gelen bir araçla olay yerinden ayrıldı. Hastanede tedaviye alınan Eroğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kendini eve kitleyen Ziya Vatan ise, polis ekipleri taarfından bir süre sonra ikna edildi. Gözaltına alınan Vatan, Çamdibi Polis Merkezi'ne götürüldü. Ziya Vatan, 'Susma hakkını' kullandığı, olayla ilgili ifade vermediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



KÖ(AÖ/İD)