Bingöl'ü iki gündür etkisi altına alan kar yağışı kentte hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde yer yer 1, yüksek kesimlerde 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle, elektrik nakil hatlarındaki arızalar meydana geldi. Kent merkezinin büyük bölümüne dün geceden beri elektrik verilemiyor. Kentte sadece ana caddelerde ulaşım sağlanırken, ara sokaklar kardan kapalı bulunuyor. Belediye ekipleri araç yetersizliği nedeniyle karla mücadele çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Bingöl'ün Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Karlıova ilçeleriyle bağlantısı kesilirken, il genelinde 267 köy ile 670 mezranın yolu da kardan kapalı bulunuyor.

Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova İlçesi yakınlarındaki Çobantaşı Mevkii'nde çığ düşmesi sonucu dün akşam saatlerinden itibaren kapalı bulunuyor. Bingöl-Diyarbakır karayolu ise bu sabah saatlerinden itibaren Yayla Mevkii'nde yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri her iki karayoluna açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dün akşam saatlerinde Kuruca Mevkii'ndeki yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl-Elazığ karayolu saat 02.00 sıralarında açıldı. Konaklama tesislerinde bekleyen yolcu otobüsleri ve diğer araçlar yollarına devam etti. Bingöl’ün Genç İlçesi Güzellere Köyü'ne cenaze götüren ve yolda mahsur kalan 40 kişilik araç konvoyu karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışması sonucu dün saat 21.00 sıralarında kurtarıldı.