Bingöl'deki PKK saldırısında şehit sayısı 10'a yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastaneye yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker daha şehit olunca, şehit sayısı 10'a çıktı.

ELAZIĞ'DAKİ 2 YARALININ DURUMU AĞIR

Bu arada saldırıda ağır yaralanan askerlerden Abbas Say ile Yavuz Topel, helikopterle Elazığ'a sevk edildi. İki yaralı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumlarının ciddi olduğu belirtildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol ile Malatya Valisi Vasip Şahin de Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne giderek, yaralıları durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: ÖNDEKİ İKİ OTOBÜS DURMADI

PKK'lıların saldırısı sırasında bölgede bulunan görgü tanıkları saldırıyı 3 PKK'lının gerçekleştirdiğini söyledi. Saldırıda önce roketatar kullanıldığını belirten görgü tanıkları, "Sonra yakın mesafeden uzun namlulu silahlarla konvoy tarandı. Önde bulunan 2 otobüs durmadan hızlıca gitti. Roket isabet eden otobüs ise yandı. Durmayıp giden otobüsler de uzun namlulu silahlarla tarandı. Eğer o otobüsler saldırı esnasında durmuş olsaydı büyük bir facia yaşanırdı" dedi.