Olay dün gece Kazım Yurdalan Mahallesi Aras Sokak'ta meydana gledi. Evli bir çocuk babası Hakan Gümüş, eşi ve çocuğunun olmadığı sırada girdiği bunalımın etkisiyle evinin balkonuna çıkarak canına kıyacağını söyledi. Komşuları, 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi. Kısa sürede mahalleye giden asayiş şubesi ekipleri, kapıyı üzerine kilitleyen eli bıçaklı Hakan Gümüş'ü ikna etmeye çalıştı. Zaman zaman polis ekiplerine evin balkonundan mutfak eşyalarını atan Gümüş, işsiz olduğunu ve yetkililerden iş istediğini söyledi. Gümüş'ün ikna olmayacağını anlayan polis, müdahale için olay yerine Özel Harekat timlerinin gelmesini istedi.

ÖZEL HAREKAT TİMİ BİNAYA GİRDİ

Verilen adrese gelen Özel Harekat polisleri, bıçakla kendine zarar veren ve öldürmekle tehdit eden Gümüş'ü etkisiz hale getirmek için 3 katlı binaya girdi. Gümüş'ün ailesi, "Size zarar verir, girmeyin. Biz onu ikna ederiz" diyerek özel harekat polislerinden eve girmemesini istedi. Bunun üzerine Özel Harekat tim komutanı, "Biz zarar vermek istemiyoruz. Onun için bekliyoruz burada. Yoksa girer 2 dakikada alırız onu. Ama bir delilik yapar bize doğru hamle yaparsa onu vurmak durumunda kalırız. Bizim amacımız onu vurmamak" dedi. Yaşanan diyaloğun ardından Özel Harekat Timi, Hakan Gümüş'ü eyleminden vazgeçirmeyi başardı.

Özel Harekat timine kapıyı açan Gümüş'e olay yerinde bulunan sağlık ekipleri sakinleştirici verdi. Bina çıkışı gazetecilere tepki gösteren Gümüş, tedavi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada Gümüş'ün göğüs kısmında bıçak darbelerinin bulunduğu ve kendisini yaraladığı görüldü