Şırnak Valisi Vahdettin Özkan dün ziyarette bulunduğu Beytüşşebap'a bugün de gelerek, halkla sohbet etti, esnaflara geçmiş olsun dedi. Ziyaretler sırasında Vali Özkan'a, Kaymakam İhsan Selim Baydaş ile daire müdürleri de eşlik etti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Hükümet Konağı'na geçen Vali Özkan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özkan, şunları söyledi:

"Öncelikle şehit olan askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Zarar gören vatandaşların maddi zararları kısa sürede tespit edilerek karşılanacaktır. Patlayıcılarla yıkılan ve ilçeye karadan ulaşımı sağlayan köprü ile ilgili çalışmalar en kısa zamanda başlayacak. Köprü en kısa zamanda faaliyete sokulacak. Bölgemizde teröre yol açmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çocukların eğitimine çok önem veriyoruz. Köprünün patlayıcılarla yıkılmasından öncede ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılması için çalışmalar kısa sürede başlayacak. Güvenlik görevlileri saldırının olduğu gece sivillere zarar gelmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. Güvenlik görevlileri kendi işlerini yapıyorlar."

Vali Özkan, daha sonra komutanların da bulunduğu yetkililerle bir süre görüşmeler yaptı.

EB(GG/ESM)