Edremit Belediyesi’nde ve ED-BEL Şirketi’nde çalışan yaklaşık 200 kişilik grup, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nde gözaltında tutulan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve belediyenin bağlı şirketi ED-BEL Ltd. Şti. Müdürü Hasan Tunceli’nin de aralarında bulunduğu 26 kişiye destek vermek için Trafik Şube Müdürlüğü önüne geldi. Başkan Kılıç’ın eşi Vicdan Kılıç ile kızı Fitnat Kılıç’ın da aralarında bulunduğu grup, 'Yanındayız başkanım' pankartı açtı. Grup adına açıklama yapan MHP’li Belediye Meclisi üyesi Muharrem Terzioğlu, gözaltına alınan başkan ve şirket çalışanlarının Edremit’e hizmet için çaba gösteren kişiler olduğunu savunarak, suçlamaları "Asılsız" olarak nitelendirdi. Düzenlenen operasyonun ilçe halkının ve belediye çalışanlarının içini acıttığını kaydeden Terzioğlu, "Ailesini ve özel hayatını, kariyerini bu şehir için geri plana atmış ve şehrimizin sorunları için gece gündüz demeden çalışan başkanımızın yaptığı başarılı hizmetler her kesimden insanların takdirini toplamıştır. Büyük bir borç yükü ve büyük bir iktidar engeline rağmen kısa zamanda büyük işler başaran başkanımız tamamen mesnetsiz ve kendisi ile alakası olmayan suçlar ile itham edilmektedir. Biz bilmekteyiz ki bu yaşananlar sindirme, yıldırma politikasından başka bir şey değildir. Fakat, bu oyunu yazanlar şunu da bilmelidir ki, başkanımız Tuncay Kılıç lekesizdir, ona leke bulaştırmak isteyenler de kurdukları hayallerde boğulacaklardır" dedi.

KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL

Gözaltında tutulan kişilerin sadece başkan ve mesai arkadaşları olmadığını, bu memlekete hizmet için yarışan insanlar olduğunu ifade eden Terzioğlu, "Son yıllarda sıklıkla görmeye alıştığımız bu siyasi oyunlara göz göre göre bir yenisi daha eklenmektedir ve bu zulüm karşısında sessiz kalanlar da dilsiz şeytanlardır. İktidara mensup olmayan belediyelerin sıklıkla yaşadığı bu adaletsizce saldırıları kabullenmemiz mümkün değildir. Bugün burada buluşan ve şu an yanımızda olamayan binlerce kardeşimiz dün geceden bu yana ızdırap içerisindedir. Bu ızdırabın bir an önce sona erdirilmesi için bu yanlıştan dönülmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

KOCAMI SEVİYORUM

Başkanın eşi Vildan Kılıç dayaptığı konuşmada, 29 yıllık evlilik yaşamında kocasının hiçbir zaman haram yemediğini, yolda bulduğu parayı bile alıp cebine koymadığını söyledi. Kılıç, "Ben onu yıllardır tanıyorum. Bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi. Kötü günler geçiriyoruz, ama bunların biteceğini biliyorum. Kocamı seviyorum. Kendisine güveniyorum. Size de buraya gelip destek verdiğiniz çok teşekkür ederim" dedi.

'En büyük başkan, bizim başkan' sloganlarının atıldığı destek eyleminde, MHP’li il ve ilçe yöneticilerinin bulunmaması dikkat çekti.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saat 07.00 sıralarında Edremit Belediyesi’ne yönelik düzenledikleri operasyonda, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve ED- BEL Ltd. Şti. müdürünün de aralarında bulunduğu 26 kişiyi gözaltına almıştı. Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyonun 'rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı bildirilmişti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nde sorgusu devam eden şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.



AE(İÖ/SS)