28 Ocak'ta Barış Manço Bulvarı üzerindeki semt pazarında tezgah kuran pazarcıların Çukurova Belediyesi'ne yönelik eylemlerini değerlendiren Başkan Arıkan, "2007 yılında Seyhan Belediyesi ile Valilik arasında yapılan protokol ile başlayan süreçte, tek suçu olmayan kurum biziz. Buna rağmen Pazarcılar Esnaf Odası semt pazarlarında, satış yapmayarak bize karşı eylem başlattılar. Biz de, sorunu çözebilmek için seyyar satıcılardan oluşan pazarcılar ile oda arasında arabuluculuk yapmak istedik" diye konuştu.

Belediye olarak semt pazarının bulunduğu yerin üzerinin kapatılmasına yönelik düzenleme yapıldığını belirten Arıkan, şöyle dedi:

"Bir insanın canına kast etmesi, bir vatandaşın tırnağına taş değmesi, benim kalbime bıçak saplanmış gibi olur. Bu olaya çok üzüldük. Kendini yakan pazarcı esnafına belediye bünyesinde iş vermeyi düşünüyoruz. Ailesine de, şov yapmadan her türlü desteği vereceğiz."

ÜYELERİMİZİN HAKLARINI SAVUNUYORUZ

Adana Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçay da düzenlediği toplantıda Barış Manço semt pazarında tezgah kuranların çok az kısmının pazarcı olduğunu ve onlar için de, Çukurova Belediyesi'nin diğer semt pazarlarında yer gösterdiğini ileri sürdü.

Akçay, "Kanuni haklarımızı aradık ve bir dizi eylemler yaptık. Tabi ki bir insanın canına kast etmesi üzücü ama, biz de kendi üyelerimizin haklarını savunuyoruz" dedi.

PROVOKASYON ŞÜPHESİ

Pazarda çaycılık yaparak geçimini sağlayan Oğuz'un yaralandığı olayda provokasyon olduğu şüphesiyle olayı soruşturan Adana Emniyet Müdürlüğü, eylemde alkış tutan ve Oğuz'u kendini yakması için kışkırtanlara yönelik çalışmasını sürdürüyor.

7 çocuk babası Oğuz'un Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'ndeki tedavisi sürüyor.