Alpullu Belediyesi ve özel geri dönüşüm firması işbirliğinde çevre kirliliğin önlenmesi ve atıkların yeniden değerlendirilmesi amacıyla başlatılan 'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi' kapsamında bilgilendirilen belde halkına, eğitim broşürleri ve atıkları ayrıştırmaları için çöp poşetleri verildi. Okullarda ve kahvelerde de bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Beldenin belirli noktalarına da ayrıştırma konteynerleri konuldu.

Doğal kaynakların sonsuz olmadığının bilinmesi gerektiğini söyleyen Alpullu Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Durgun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ambalaj Atıkları Yönetmeliği’ne uygun olarak çalışmalara başladıklarını belirtti.

Çöpü kaynağında ayrıştırarak toplayacaklarını ifade eden Durgun, "Ayrıştırılan ambalaj atıkları, yetkili firma elemanlarınca belirlenen günlerde toplanacak. Projenin uygulanmasındaki tüm masraflar yetkili firma tarafından karşılanıyor. Halkımızın desteğiyle çevre kirliliğini önleyebileceğimizi düşünüyoruz. Trakya’daki belediyelere iyi bir örnek oluşturacağımızı düşünüyoruz" dedi.



MK(LK/SS)