Dilhun GENÇDAL-Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL, CHP eski Parti Meclisi Üyesi Bedri Baykam, "CHP, AKP'ye benzemeye çalışarak oyunu arttıramaz. Kaldı ki, CHP, AKP'ye benzemeye çalışarak oyunu arttırsa bile kendisine ihanet etmiş olur" dedi. CHP İstanbul eski Milletvekili Necla Arat da, ”Parti yönetimine, parti bilinci olmayan, partinin tarihiyle ilgili görüşleri çok farklı olan dışarıdan isimler geldi ve CHP ideolojisinden saptı" dedi.

CHP eski Parti Meclisi Üyesi Bedri Baykam, CHP eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen, CHP eski İstanbul Milletvekili Necla Arat ve CHP Gençlik Kolları üyeleri tarafından CHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na ilişkin Piramid Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bedri Baykam, tüzük çalışmasını 2009 yılında Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönem kendilerinin somut olarak başlattıklarını aktararak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasının ardından "Yeni bir tüzük yapalım" tutkusu göremediklerini kaydetti. CHP tüzüğünü devamlı geriye götürüldüğünü söyleyen Baykam, "Sayın Kılıçdaroğlu ekibi de çok büyük bir gönül ferahlığıyla, bir arzuyla CHP'de bir demokratikleşme tutkusu, aceleciliği, heyecanı taşımıyor" dedi.

AKP'YE BENZEMEYE ÇALIŞARAK OYUNU ARTTIRAMAZSINIZ



Baykam şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibini de dostça bir partili olarak ikaz etmek istiyorum. CHP, kendi tarihi misyonu, yörüngesiyle CHP'dir, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür ve demokrasiyi getirmiştir. CHP'yi hiç kimse yeni demokrasi hareketi veya ÖDP veya başka herhangi bir sol parti zannetmesin. Bu partilerin hepsine de saygım var fakat onlar farklı siyasal partiler, CHP farklı bir siyasal parti. Siz CHP'yi alıp, 90'ların yeni demokrasi hareketi profilini çıkaramazsınız. Efendim Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi kaldırılırsa kaldırılsın, Andımız kaldırılırsa kaldırılsın, laik eğitim yıpratılırsa yıpratılsın, aman bir dindar seçmenleri ürkütmeyelim, böyle bir CHP yönetimi olamaz. CHP, AKP'ye benzemeye çalışarak oyunu arttıramaz. Kaldı ki, CHP, AKP'ye benzemeye çalışarak oyunu arttırsa bile kendisine ihanet etmiş olur. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibini ikaz ediyoruz. 'Efendim, Dersim olayı böyle oldu, Nazım Hikmet'i biz hapsettik', sözde ezber bozuyoruz diye partiyi tarihi yörüngesinden çıkarmak CHP'de yaşama geçirilebilir ve sürdürülebilir noktalar değildir. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nu ve ekibini uyarıyoruz, bu yol bir yol değildir. Bu kadar farklı bir yörüngede siyaset yapmak isteyenler giderler başka bir parti kurarlar, orada istedikleri gibi bir siyaset yaparlar, Atatürk analizi yaparlar, devrimleri sorgularlar ama o parti CHP değildir."

CHP İDEOLOJİSİNDEN SAPTI



Necla Arat ise, CHP'nin son seçimde başarılı bir sonuç alamadığını söyleyerek, "Parti yönetimine, parti bilinci olmayan, partinin tarihiyle ilgili görüşleri çok farklı olan dışarıdan isimler geldi ve CHP ideolojisinden saptı. CHP laiklik ilkesine sahip çıkamadı, ödünler verdi. Mesela Sayın Genel Başkanın ifadesiyle laiklik de tartışılabilir noktasına kadar gelinebildi. Çok önemli bir sorun olan Kürt sorununda ulusal bütünlük ilkesinden uzak bir eğilimi benimsedi CHP ve ne yazık ki, İkinci Cumhuriyetçilerin 'Ulusalcıları, Kemalistleri, Atatürkçüleri CHP'den atın' telkinlerine kapılıp, parti içinde yenileşme adına, yeni CHP'yi kurma adına inanılmaz bir tasviye hareketine girişti. Böyle bir değişim ortamında yerinizde sayarsınız değiştiğinizi zannederek" diye konuştu.



DG ÜÇ (ÖA) (FOTOĞRAF)