Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Abdioğlu Özler Mahallesi Çorak mevkiindeki mısır tarlasında 9 Temmuz 2011'de sulama yapan işçiler, sulama borusunun içinde bebek cesedi görünce jandarmaya haber verdi. Ayak ve vücudu borunun içine girmiş, kolları ve kafası dışarıda olan kız bebekle ilgili gazetelerde çıkan haberler üzerine, jandarmayı arayan bir kişi, bebeğin annesinin E.A. olduğunu ihbar etti. Gözaltına alınan E.A., bebeği kendisinin doğurduğunu itiraf etti. E.A.'nın DNA'sı ile bebeğin DNA örnekleri de birbirini tutunca çocuk yaştaki anne, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. E.A. hakkında, 'kasten insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, olay tarihinde sanığın yaşının küçük olması nedeniyle indirim maddelerinin de uygulanması istendi.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan E.A., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Tarım işçisi olarak çalıştığını belirten E.A. savunmasında şunları söyledi:

"Nişanlımdan hamile kalmıştım. Bunu etrafımdan gizliyordum. O gün başkasına ait kimlikle sağlık ocağına muayene olmaya gittim. Tekrar çalıştığım yere dönerken sulama kanalında yüzümü yıkamak istedim. Bu esnada doğum oldu. Bebeğe baktığımda ölüydü. Hiç ağlama sesi gelmiyordu. Gömemedim, suya bıraktım. Kesinlikle bebeğimi bilerek öldürmedim. Düşük olması için de çalışmadım. Bebek sağlam doğsaydı ailemden ayrılıp, nişanlıma kaçacaktım."

Mahkeme heyeti, bebeğin doğumdan önce mi, yoksa sonra mı öldüğü konusunda araştırma yapılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/CK)