Kıra Dağı'ndan 26 Eylül 2011 tarihinde inen PKK'lı 3 terörist Batman ile Beşiri İlçesi arasındaki karayolunda 72 EA 910 plakalı otomobili silah zoruyla durdurdu. Teröristler otomobildeki 2 kişinin ellerini bağladıktan sonra polise haber vermemeleri için cep telefonlarının simt kartlarını da kırıp attı. 3 terörist, gasp ettikleri otomobille 10 kilometre uzaklıkta bulunun Batman kent merkezine hareket etti. Araçları gasp edilen 2 kişi ellerini kendi imkanlarıyla çözüp çıktıkları karayolunda bir aracı durdurup, sürücünün cep telefonuyla 155 Polis İmdat telefonunu arayarak otomobillerinin PKK'lıları tarafından gasp edildiğini ve kent merkezine eylem yapmaya gittiklerini bildirdi.

Polis kentte alarma geçerek, Mobese kameralarıyla otomobili takibe aldı. Kentte geniş güvenlik önlemi alan ve giriş çıkışları tutan polis, Bahçelievler Mahallesi Aydın Konak Kavşağı'nda teröristlerin içinde bulunduğu otomobili buldu. Polisin 'teslim' çağrılarına karşılık otomobilde bulunan teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç şehit oldu. Teröristlerin açtığı ateş sırasında yoldan geçen ve içinde 35 yaşındaki Talat Doğru, 8 aylık hamile eşi 32 yaşındaki Mizgin, kızları 3 yaşındaki Sultan, 6 yaşındaki Şeyma, Nuda ve Hivda'nun bulunduğu otomobil isabet aldı. Talat Doğru, yaralı halde hızla ateş altında kalan otomobille hızla uzaklaşarak yakındaki hastaneye giderken ağır yaralı eşi Mizgin ve kızı Sultan öldü. Doktorlar 8 aylık hamile kadının karnındaki bebeği sezaryenle aldı. Ancak, annesinin karnında terör kurbanı olan adı konmayan bebek de 1 gün sonra öldü. Çatışmada 3 terörist ölürken, sürdürülen soruşturma ve araştırma sonunda bunlara saldırı öncesi ve sonrası yardım ettiği belirlenen 6 şüpheli yakalandı.

Batman Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada, saldırıda ölen başkomiserin yanı sıra sivillerden "Şehit" diye söz edilirken, "Eylem öncesinde ve esnasında yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 8 şahsa yönelik 07.04.2012 günü Batman ve İstanbul illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda toplam 6 şahıs yakalanmış ve bahse konu şahıslar tamamlanan işlemlerinin ardından 09.04.2012 günü adli makamlara sevk edilmiştir" denildi.



AA(GG/İD)