Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında PKK'llar ile kucaklaştıkları gerekçesiyle dokunulmazlıkları kaldırılması istenen ve dokunulmazlık fezlekeleri Meclis Başkanlığı'na gönderilen 10 milletvekili arasında bulunan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP)'ye yakınlığı ile bilinen Peyamner sitesine konuştu.

BDP'li Zenderlioğlu, Hükümetin dokunulmazlıklarını kaldırıp kendilerini hapse atmak istediğini iddia ederek, "Biz zindanlardan korkmuyoruz" dedi. Şemdinli'de PKK'lılar ile karşılaşmalarını da anlatan Zenderlioğlu, "Şemdinli'de 25 gün geçmesine rağmen neler olup bittiği açıklanmadı ve oradaki gelişmeler kamuoyundan gizlendi. Biz de BDP olarak orada incelemelerde bulunmak için gittik. Bizim ve PKK'nın amacı orada buluşup kucaklaşmak değildi. Ama, savcılık konu ile ilgili hakkımızda soruşturma açtı. Savcılığın belirttiği gibi bir kucaklaşma ve karşılaşma programı söz konusu değildi. Bizi parlamentodan atmak için bahane arıyorlar" dedi.

"BAŞBAKAN BİZE DÜŞMAN GÖZÜYLE BAKIYOR"

BDP Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu, her arkadaşlarının ortalama 10-12 fezlekesinin bulunduğunu, hükümetin kendilerine göre parlamenter istediğini iddia ederek, "BDP'li milletvekillerinin tamamı bugüne kadar olaylarda polisin saldırısına uğradı. Başbakan Erdoğan'ın amacı Kürtleri sessiz bırakmaktır. Başbakan bize düşman gözüyle bakıyor. Başbakan sadece 3-4 parlamenterimizin mecliste kalmasını istiyor. Biz artık bir şeydan korkmuyoruz ve halkımıza söz verdik. Bedeli ne olurla olsun biz geri adım atmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar halkımızı savunmaya devam edeceğiz. Biz tutuklanmaktan ve öldürülmekten korkmuyoruz" diye konuştu.

1 milletvekilinin dahi dokunulmazlığının kaldırılması durumunda parlamentoda kalmayacaklarını da söyleyen BDP'li Zenderlioğlu, "Biz birbirimize söz verdik. Bir arkadaşımıza dahi dokunsalar 35 arkadaşımız beraber hareket edecektir. Biz hiç bir zaman bazı arkadaşlarımız gitsin bazıları Mecliste kalsın demedik, demeyiz. Halk bizi seçti, ancak halk bizi yargılayabilir. Bu nedenle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


 
FA(GG)FOTOĞRAFLI