İzmir'de Dünya Kadınlar Günü, İzmir 8 Mart Kadın Platformu'nun düzenlediği mitingle 4 gün önce kutlandı. Bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin üyesi olan kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 1500 kadın, gruplar halinde ellerindeki döviz ve sloganlarla Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin güvenlik noktasındaki aramalarının ardından alana alanına kadınlar, müzik eşliğinde halaylar çekti.

BDP MİLLETVEKİLİ TUNCEL KONUŞTU

Sık sık Türkçe ve Kürtçe olarak, bölücü terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan için sloganlar atan kadınların mitinginde, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de bir konuşma yaptı. Kadın olarak mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Tuncel, "Kadınlar mücadeleden asla vazgeçmeyecek. Bizleri baskı altına alamazlar, bu yıl geçen yılkinden daha fazlayız. Örgütlü olarak mücadele edip haklarımızı alacağız, erkeklerin de haklarını biz kadınlar alacağız. Şiddete boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Son dönemdeki operasyonlara da değinen Tuncel, Kürt sorununun baskı ve inkarla çözümlenemeyeceği dile getirerek, "Bu sorun eğer baskıyla halledilseydi şimdiye kadar bitmesi gerekirdi ama bitmedi. Dünyada bunun örnekleri çok fazla. Nelson Mandela serbest bırakıldıktan sonra Güney Afrika'daki olaylar sona erdi. Türkiye'de de Abdullah Öcalan'a özgürlük verilmesiyle ancak sorun çözümlenir" dedi.

Sabahat Tuncel, ayrıca mahkum kabulünün başladığı İzmir Yeni Şakran Cezaevi'nde kadınlara kötü muamele edildiğini, çırılçıplak soyularak arama yapıldığını, onların da bu duruma direndiğini ileri sürdü.

Miting, konuşmaların ardından müzik gruplarının konseriyle sürdü, olaysız sona erdi.



TY(AÖ/SS)