'Dünya Kadınlar Günü' kapsamında kadına yapılan şiddeti protesto etmek amacıyla Alanya PTT Şubesi önünde toplanan çoğunluğu kadın yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları Kürtçe ve Türkçe dövizlerle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca, 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Kadına kalkan eller kırılsın', 'Kadına eşitlik istiyoruz' diye Türkçe ve Kürtçe slogan atan grup, alkışlarla protestolarını devam ettirdi. Grup adına konuşan BDP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Üyesi Gülsün Dalgıç, "Amerika'da hayatını kaybeden kadın tekstil içleri başta olmak üzere, cumartesi anneleri, HES kadınları, şiddet mağduru kadınlar, Kürt ve Türk kadınlarının Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Kadının erkeğe hizmet etmek için yaratılmış olduğu fikriyle hareket eden zihniyetin, kadınlara özgürlük mücadelesi başlattığını kaydeden Dalgıç, dili, dini, ırkı veya etnik kökeni ne olursa olsun dünyadaki her insana eşit davranılması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından halay çeken grup, 'Alanya faşizme mezar olacak', 'Yaşasın hakların kardeşliği' diye slogan attıktan sonra dağıldı.

Eylem boyunca polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

TE(HA/COŞ)