Akdeniz Belediyesi bünyesindeki Eğitim Destek Evi'nde ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu gören gençler, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün, müdürlükçe tek taraflı feshedilmesini oturma eylemi ile protesto etti. Akdeniz Belediyesi önünde bir araya gelen 50 öğrenci, özel dershanelere verecek paraları olmadığı için Eğitim Destek Evi'nde kurs gördüklerini söyledi.

MASKELİNİN BULUNMASINI İSTEDİLER

Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, gençlerin eğitiminin engellenmesine göz yummayacaklarını belirterek, eğitim evinin hizmete devamı için gereken ne varsa yapacaklarını kaydetti. Türk, "Mersin'de, bize ve kurumlarımıza yönelik bu tür girişimleri boşa çıkaracağız. Hiç kimse gençlerimizin eğitim hakkını ellerinden alamaz. Bizlere plaket vermeleri gerekirken, eğitim destek evini kapatmaya çalışıyorlar. Çocukların geleceğini karartmaya hiç kimsenin hakkı yok. Konuyla ilgili yasal girişimleri başlatacağız" dedi.

Bu arada, Akdeniz Belediyesi tarafından dağıtılan bir kamera görüntüsünde Eğitim Destek Evi'ne gece giren yüzü maskeli bir kişi olduğu, bu kişinin kimliğinin saptanması istendi.

POLİS ARAMA YAPMIŞTI

Belediye yetkilileri, kendilerine protokolün iptali ile ilgili herhangi bir yazı ulaşmadığını, İlçe Milli Eğitim'in telefonla prtokolün iptal edildiğini bildirdiğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ise konu ile ilgili açıklama yapılmazken, bir süre önce Eğitim Destek Evi'nde polis tarafından arama yapıldığı öğrenildi.