BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bir grup partili ile birlikte, bildiri dağıtarak vatandaşları Nevruz etkinliğine davet etti. Merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde yürüyen Baydemir ve Aydoğan, el ilanlarını vatandaşlara dağıtarak 18 Mart pazar günü kutlanacak Nevruz'a davet etti. Bazı iş yerlerine ve bir otobüse girerek el ilanı dağıtan Baydemir'e esnaftan bazıları hediye verdi.

BARIŞ, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK DİLEĞİ

BDP Milletvekilİ Nursel Aydoğan, bu yıl yapılacak Nevruz'un barış, demokrasi ve özgürlük getirmesini dilediğini söyledi. Aydoğan, "Biz 2012 Nevruz'unu 'Artık yeter. Ya özgürlük, ya özgürlük' sloganıyla karşılıyoruz. Hep birlikte bu Nevruz'u 'Edi bese. An azadi, an azadi' sloganıyla karsılayacağız. Ben bütün Amedlileri Nevruz halaylarını çekmeye, barışa ve özgürlüğe olan siyasal taleplerini haykırmaya davet ediyorum" dedi.

'YA ÖZGÜRLÜK, YA ÖZGÜRLÜK'

Aydoğan, BDP'nin hazırladığı Nevruz afişlerinin savcılık kararıyla toplatılmasıyla ilgili sor üzerine, "Her yıl tekrarlanan bir senaryo. Her yıl Nevruz'da aynı krizi yaşıyoruz. Halen Kürtçe ile ilgili sıkıntılar aşılmadı. Afişlerimizin iptal edilmesi sadece Kürtçe ile ilgili değil. Aynı zamanda içeriği ile ilgilidir. 'An azadı, an azadı', 'Ya özgürlük, ya özgürlük' sloganı bu coğrafyada yaşayan herkes için gerekli bir slogandır. Bu sloganı sadece PKK'ye mal etmek, PKK'nın sloganını BDP'liler kullanıyor diyerek bu afişleri iptal etmek son derece yanlıştır. Amaca hizmet etmez. Biz yasaklansa da bulunduğumuz her yerde 'Ya özgürlük, ya özgürlük' demeye devam edeceğiz. Ta ki yasaklar kalkıncaya kadar"diye konuştu.

"NEVRUZ, ULUSAL BAYRAMDIR"

Nevruz'un onurlu barışa vesile olmasını temenni ettiğini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Nevruz Kürt halkı açısından ulusal bayramdır. Nevruz sadece bir siyasi partimizin etkinliği değil, herkesin bayramıdır. Nevruz coşku, onurlu bir barış demektir. Nevruz haklara ve özgürlüklere, demokrasiye, kardeşliğe ulaşma çabası demektir" dedi.



FB,BB(GG/AK)