Bugün bazı gazetelerde BDP'li bazı milletvekillerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı hükümet yetkilileri ile görüştükleri konusunda haberler yayınlanınca, BDP Genel merkezinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ülkede giderek tırmanan gerilim, çatışmaların artarak devam etmesi, Başbakan'ın "Gerekirse Oslo görüşmelerine yeniden dönülür" diye açıklamalarda bulunması, diğer yandan Ortadoğu'daki gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaşması ve Türkiye'nin Suriye'yle savaşın eşiğine gelmesi gibi önemli gelişmeleri göz önünde bulundurarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ak Parti Grubuyla görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

Tüm görüşmelerin parti ve genel başkanın bilgisi dahilinde ve BDP'nin randevu talebi üzerine gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan görüşmelerde; devletin, hükümetin tutumunu, politikalarını, yaklaşımını anlamaya çalıştık. Partimizin, hem Ortadoğu ve Suriye konusundaki görüşlerini, hem de Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin politikalarını bu görüşmelerde dile getirdik. Görüşmelerin sonucunda kamuoyuyla paylaşılabilecek yeni bir durum sözkonusu olmadığı için yapılan temasların kamuoyuna duyurulması ihtiyacı görülmemiştir."


FA(GG/İD)