BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, Antalya'da partisinin Serik İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Şenliler, 81 ilin tamamında parti teşkilatlanmasını tamamladıklarını ve seçimlere hazırlandıklarını söyledi. Hazine yardımı almadan seçim çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Şenliler, her türlü zorluğa rağmen parti bayrağını dalgalandırdıklarını vurguladı.

Konuşmasında Müslüman ülkelerde yaşanan iç karışıklığa değinen Şenliler, NATO'nun yaşanan olaylara seyirci kaldığını savundu. Tunus, Libya, Mısır, Fas ve son olarak Suriye'de Müslüman kanının aktığına dikkati çeken Şenliler, "İç savaşlarda hep Müslümanlar ölüyor. Olaylara müdahale etmesi için NATO yerine görev yapacak 'Müslüman Barış Gücü' kurulmalı. Parti programımızda bu mevcut. Oluşumun kurulması için hükümete ve meclise teklif sunacağız. Yaşanan iç kargaşaya, kurulacak 'Müslüman Barış Gücü' müdahale etmeli. Buradaki sorunlar ancak böyle çözülür" dedi.

Türkiye'de artan terör olaylarına da konuşmasında yer veren BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, idam cezasının yeniden uygulanması gerektiğini savundu. İdam cezasının yeniden getirilmesi için aralarında doğu illerinin de bulunduğu 29 ilde referandum yaptıklarını vurgulayan Şenliler, "Referandumda yüzde 98.4 oranında idam cezasının tekrar uygulanması yönünde oy çıktı" dedi. Şenliler, PKK'lı teröristlerle kucaklaşan Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması gerektiğini kaydetti.

Şenliler'in konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde, bir süre önce atama yoluyla başkanlığa gelen Halil Güzel, tüm delegelerin oylarını alarak başkan seçildi.