Mısır ve Gazze'de üç gündür çeşitli temaslarda bulunan Destici, Atatürk Havalimanı VİP salonu'nda yaptığı basın açıklamasında "Gazze'de Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile çok güzel bir görüşme yaptık, bizzat heyeti ve bakanlarından sıkıntılarını, şuanda geldikleri noktayı ayrı ayrı dinleme fırsatı bulduk. Gazze'ye gitmeyen Gazze'yi bilemez. Mülteci kamplarının çoğu şuanda evlere dönüşmüş, insanlar orada varlıkla yokluk arasında bir mücadele veriyorlar" diye konuştu.

İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda insanların öldürüldüğü çocukların yetim bırakıldığı, evlerin yerle bir edildiği bir Gazze gördüklerini belirten Mustafa Destici, "Zaten bütün sınır kapıları kapalı, inşaat yapmak çok zor. Sadece Refah Kapısı açık bizim de kullandığımız ama, Refah Kapısı da yüzde yüz randımanlı çalışmıyor. Ama buna da şükür tabi ki Mısır'ın eski devrik iktidarı zamanında buna da müsade edilmiyordu" dedi.

Destici, İsrail'in son düzenlediği saldırıda şehit olanların ailelerini, evini kaybeden aileleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu da Filistin'e ayrı bir önem verirdi. Onun adına orada bir külliye temeli attık. İnşallah bir yıl içerisinde bunu tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Filistin'in hem siyasi anlamda hem de ekonomik anlamda Türkiye'den destek beklediğini belirten Destici, "Türkiye bu destekleri kısmen veriyor. Ama bana sorarsanız yeterli midir, yeterli değildir bunun her alana yayılması lazım" dedi.

Destici, ziyaretleri sırasında kendilerine yardımcı olan Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Kahire Konsolosu Ekrem Akkoyunlu'ya teşekkür ettiğini belirtti.

Heyette bulunan 2. Abdülhamithan'ın torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da şöyle konuştu:

"Öncelikle BBB'ye, Mısır'da bulunan Türkiye Büyükelçisine, Konsolosu'na teşekkür ediyorum. Gazze'ye 110 senedir ilk defa aileden birisi gitti. Çok sayıda Gazze'li kardeşlerimizle, yaralı kardeşlerimizle bir araya geldik, şehitleri ziyaret ettik. Bunlar bizi derinden üzdü. Bizlerden farklı şeyler bekliyorlar. Aynı zaman Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e selamlarını ilettiler, beraber gelmemizi istediler. Cami, binalar, ev istediler. Gazze bizim için çok önemli, Sultan Abdülhamithan'ın kendi bizzat parasıyla alınmış bir ülke. Biliyorsunuz ki, hain ittihatçılar İngilizler'e sattılar. Bunlar bizi derinden üzdü. Aynı zamanda Ayasofya, ha Gazze, ha Ayasofya aynı. Hem Ayasofya'nın cami olarak açılmasını, hem de Gazze'nin kurtulmasını inşallah rabbimden ümit ediyoruz. Bizimle karşılaştıklarında Başbakan İsmail Haniye bey ile sarıldık, duygulu anlar yaşadık. Yoldan geçenler bizlere sevgilerini gösterdi, duygulu anlar yaşadı. Bütün siyasilerimizi orada görmek istiyoruz."

Osmanoğlu, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisiyle ilgili sorulan bir soru üzerine de dizinin bir an önce yayından kaldırılmasını istediklerini, gerekirse dava bile açacaklarını belirtti.