Ziyaretlerde ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında son yaşanan terör saldırılarına değindi. Dünkü saldırılarda şehit düşenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Destici, "Son saldırılar, ülkenin birinci gündem maddesinin terör olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 30 yıldır, basiretsiz, cesaretsiz yöneticilerin bedelini bu milletin evlatları ödüyor" diye konuştu.

Millettin haberi olmaksızın gizli kapılar arkasında görüşmeler yapıldığını söyleyen Destici şöyle konuştu:

"Buralarda hangi sözler veriliyor, hangi maddeler masaya yatırılıyor. Biz bunların hiçbirini bilmiyoruz. Ve bu millet neyin bedelini ödüyor, bu millete neyin bedeli ödetiliyor onu da bilmiyoruz.  'Biz PKK ile mücadele ederiz, siyasetçisi ile müzakere ederiz' diyorlar.  'Biz Abdullah Öcalan'la da görüşürüz, Oslo'da da görüşürüz. PKK ile de görüşürüz, Kandille de görüşürüz. BDP ile de görüşürüz' diyorlar. Bu nasıl bir siyaset, nasıl bir anlayış. Bu nasıl bir çizgi ben bunu gerçekten yorumlayamıyorum."

'ESAS GÜNDEMDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR'

Bu önemli sorunlara karşın hükümetin yerel seçimleri öne almaya çalışmakla zaman geçirdiğini öne süren Destici, seçimlerin 5 ay önce veya sonra yapılması arasında fark bulunmadığını savundu. Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

"18 yaşını dolduranlar milletvekili seçilsin mi seçilmesin mi? Askerler oy kullansın mı kullanmasın mı gibi ibi konularla milleti esas gündeminden uzaklaştırıyorlar. Bakın dediğim gibi terör konuşulmuyor, terörle mücadele konuşulmuyor. Suriye konusu konuşulmuyor. Bu ülkede 18 yaşında milletvekili seçilmesi önemli değil. Senin kaç tane 25 yaşında milletvekilin var, belediye başkanın var. Şehitlerimizin ailelerini görüyoruz. Şehitlerimiz hep fakir takımından yoksul takımından. Aileleri bir gece öncesinden giydiriliyor, törene katılsın diye. Birisinin elektriği kesiliyor, birisinin arayacak kontörü yok. Hep bu tür ailelerin çocukları şehit oluyor. Bizi 30 yıldır yönetenler terörle mücadele konusunda gevşeklik gösterdiler."

'SURİYE BÖLÜNÜRSE EN BÜYÜK ZARARI TÜRKİYE GÖRÜR'

Teröre destek veren ülkelerle hükümetin de bilgi paylaşımında bulunmasını hata olarak nitelendiren Destici, geçmişten ders çıkarmayanları Allah'a havale ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye bundan sonra Suriye hadisesini daha dikkatli olmak zorunda. Şu çok iyi bilinmelidir ki, yeni dünya düzenini kurmak isteyenler Türkiye hakkında çok iyi düşünceler beslemiyorlar. Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize yönelik atılacak yanlış bir adımın, Arap dünyası ile ülkemiz arasında büyük bir düşmanlığa yol açacağını düşünüyorum. Irak 3'e bölündü, yakında 5'e de bölünebilir. Suriye çok yakın bir zamanda, eğer süreç böyle devam ederse 5'e bölünecek. Türkiye'nin tezi nedir. Suriye'nin toprak bütünlüğü. Türkiye burada karar verici bir yerde değildir. Suriye 5'e bölünür ise bundan en büyük zararı Türkiye görecektir."

HY(EA/COŞ)