Akşemsettin Mahallesi 1535 Sokak’ta bulunan 2 katlı evin çatısına baz istasyonu kurulması nedeniyle mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin evin önünde sopalarla toplanması üzerine baz istasyonunu kuran firma elemanları olay yerinden uzaklaştırılarak, çatı üzerinde bulunan malzemeler mahalle sakinleri tarafından yerinden sökülerek sokağa atıldı. Gerginliğe yol açan baz istasyonu için olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

Mahalle sakinlerinden Adil Tekçakmaklı, baz istasyonun kurulmasına karşı çıkmak için SSP hastası kardeşini kucağına alarak, ev sahibine ve firma yetkililerine tepki gösterdi. Tekçakmaklı, ev sahibinin kurulan baz istasyonu karşılığında yıllık 10 bin TL alacaklarını öğrendiklerini belirterek şöyle dedi:

"10 bin lira için bunca insanı hasta etmeye hakları var mı? Benim 8 yıldır kardeşim Doğan Tekçakmaklı, yatalak bir hayat yaşıyor. Şanlıurfa’da son zamanlarda kanser vakalarında artış gösterilen bir şehir oldu. Kanser olmak istemiyoruz. Mahallemizde baz istasyonu kurulmasına karşıyız. Bu baz istasyonunun, burada kurulmasını istemiyoruz. Lütfen duyarlı olun. Zaten bu firma yetkilileri bu sözleşmeyi imzaladığı sırada hiç kimseyle görüşmedi. Gizlice bu baz istasyonunu buraya kurmak istiyorlar. Bizim çocuklarımızın geleceğiyle oynamayın."

Mahall sakinlerinin tepkisi üzerine baz istasyonu kurulan evin tapusunun ortak olduğunu söyleyen Hadi Altundağ, ise firma ile sözleşmeyi imzaladığını daha sonra bu işe mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine kendisinin de rıza göstermediğini söyledi.

Mahallede gerginliğe yol açan baz istasyonu kurulması çalışmasına birkaç gün ara verildi. Toplananlar bölgeden uzaklaştırıldı.



AL(HK/İD)