CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Antalya'da, ilçe teşkilatlarını gezerek vatandaşlarla bayramlaştı. Serik İlçesi'ni ziyaret eden Baykal, burada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından incelendikten sonra yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi. Tasarı Meclis'e gönderildikten sonra AK Parti kanadının 'Referanduma gideriz' dediğini hatırlatan Baykal, "Fakat bir gün sonra 'Tekrar anlaşalım' diyerek partileri gezmeye başladılar. Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referanduma gitmekten korkuyor. Kamuoyu araştırmalarında AK Parti'nin kan kaybettiğini kendisi de biliyor. Bu nedenle referanduma gitmekten korktu" dedi.

YASANIN AMACI EYALET SİSTEMİNE GEÇİŞ

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın amacının Türkiye'de bir eyalet sistemi kurmak olduğunu savunan Baykal, "Eyalet sistemine geçilmek isteniyor. Beldeler kapatılacak, köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıklarına dönüştürülecek. Oysa köy muhtarları köyü koruyan kişilerdir. Bu yasayla belde ve köylere hizmet gitmeyecek. Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına buralara hizmet götürmesine imkan yok. Bu gidişin sonu iyi değil. Bunu bilelim. Baştan aşağı yalan, dolan söylüyorlar" diye konuştu.

SEÇİME BAŞBAKAN OLARAK GİRİP, CUMHURBAŞKANI OLARAK ÇIKMA AMACINDA

Yerel seçimin erkene alınması çalışmalarını da değerlendiren Baykal, şöyle konuştu:

"Başbakan seçimi erkene almak istiyor. Çünkü kafasında bir plan, hesap var. Mart 2014'te yapılacak yerel seçim, havanın soğuk olacağı gerekçe gösterilerek erkene alınmak isteniyor. Sen gerçek niyetini söyle. O zaman değerlendirelim. Bunların gerçek niyeti seçimi erkene almak, ardından milletvekili seçimini ve arkasından da cumhurbaşkanlığı seçimini yapmak. Başbakan 2015'te yapılacak genel seçimlere başbakan olarak girecek. Ekibini kuracak. Daha sonra da Başbakan olarak girdiği seçimden cumhurbaşkanı olarak çıkacak. Bütün amacı budur. Hepsinde ben olayım diyor. Bir yerde buna 'dur' diyelim. 3 seçimde de elinden gelse bunu yapacak."

ANKARA'DA YÜRÜYECEĞİZ

CHP'nin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim'de 1'inci Meclis önünde yapacağı yürüyüş hakkında da bilgi veren Baykal, "Anıtkabir ziyaretinin ardından Ulus'ta olacağız. Hep beraber orada olacağız ve yürüyeceğiz" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ GELSİN MAZOT PARASINI BEN VEREYİM

Baykal konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Üründü Köyü'nden gelen partililerden İbrahim Habalı, bayramlaşma sırasında Deniz Baykal'a, "Milletvekilleri seçimlerden sonra köyleri hiç ziyaret etmiyor ya da çok az geliyor. Milletvekillerimizi bekliyoruz. Onlarla görüşmek, birlikte olmak istiyoruz. Gelsinler, köyleri gezsinler mazot paralarını ben vereyim" dedi. Bunun üzerine Baykal, "Bu tür düşünceler çok yanlış. Hemen hemen her yere ziyaretlerde bulunuyoruz" diye karşılık verdi.

Bayramlaşma törenine CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut da katıldı.