Batman'ın Gercüş İlçesi'nde görevden dönen askerlerin Kırkat Göleti Mevkii'nden araçla geçişi sırasında, PKK'lılar karayoluna önceden tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamanın şans eseri askeri aracın geçişinden hemen sonra meydana gelmesi nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı. Patlamanın olduğu yerde 3 metre genişliğinde bir çukur oluştu.

Saldırının ardından Gercüş Kaymakamı Adem Ergül ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Cemal Kiper olay yerinde incelemede bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyelerini yakalamak için bölgede operasyon başlatıldı.

SINIRA SEVKİYAT

Şırnak'ta bugün saat 09.30 sıralarında, frekans karıştırıcı Jammer'li ve zırhlı araçların eşlik ettiği sivil minibüslerden oluşan 20 araçlık askeri konvoy, Cizre yönünden gelerek Şırnak çevre yolundan, Irak sınır kesiminde bulunan Uludere İlçesi yönüne gitti. Havadan ve karadan alınan sıkı güvenlik önlemleri altında sınır kesimine sevk edilen askerlerin, çeşitli karakollara konuşlandırılacağı belirtildi.

PKK SIĞINAĞINDA YAŞAM MALZEMELERİ

Bu arada Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Eylül Dağı, Lisa Tepe ve Sarım Çayı arasındaki bölgede 10- 11 Eylül günleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operason düzenlendi. Operasyonda Lisa Tepe Mevkii'nde PKK'lıların barındığı bir yer tespit edildi. Burada yapılan aramada PKK'lılara ait olduğu değerlendirilen helva, sabun, un, şeker, çay, çikolata, çaydanlık, çay bardağı gibi yaşam malzemeleri ele geçirildi. Malzemeler imha edilirken, bölgede operasyonlar sürdürülüyor.



ŞÖ,EK(GG/COŞ)