12 ay açık olarak Çeşme'de turizmi yıl boyunca yaşatan Altın Yunus Otel'i kışın ise yüzde 50'lerde doluluk oranını yakalıyor. Turizmin termal su ve eşsiz doğa güzelliği ile 365 güne yayılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Genel Müdür Tayfun Başkurt, “Çeşme’de turizm borsaya benziyor. Otelcilikte iniş ve çıkışları iyi takip etmezsen kötü sonuçlar alabilirsin. Her gün farklılık gösteriyor. İyi bir analiz şart. Çeşme turizm açısından çok verimli ama bir o kadar da karışık. Tesisimizde 2012 yılı 2011 yılına göre daha iyi. Uzun analizler sonrası vardığımız sonuçlar nisan ayında başlayan sezonda eylül ayında da dolulukta yüzde 90’ı aşmamızı sağladı. Dünya genelinde değişen gündem turizmi de etkiliyor. Biz de ona göre plan ve programımızı yapıyoruz. Avrupa’da büyük bir kriz var. Genel de yabancı turistler Antalya’yı tercih ederken, kriz yüzünden gelenlerin sayıları düştü. Antalya, yerli turisti çekmek için elinden geleni yapıyordu. Ama Çeşme’nin suyu, denizi, termal suyu ve doğası Türkiye’de paha biçilmez. Çeşme üst gelir seviyesine sahip kesime hitap ederken, önemli olan müşteri memnuniyeti. Bunu da unutmuyoruz. Önümüzdeki zamanlarda yabancı turist sayısının da yükseleceğinden eminiz. Sörf ve golf turizmi de artacak” dedi.

Kışın termal su ve rahat bir tatil için Almanya, Hollanda, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinden turist ağırladıklarını belirten Başkurt, “Yaz aylarında iç pazara yöneliyoruz. İç pazarda herşey yolunda. Bundan sonra da yurt dışındaki acentelerle sıkı temas ve işbirliği içinde istediğimiz yabancı turisti de yaz sezonunda fazlasıyla ağırlayacağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI FAZLASIYLA DÜŞÜNÜYORUZ”

Her sene yaptığı yeniliklerle misafirlerini ağırlayan Altın Yunus, odalar ve plajdan sonra şimdi de çocuklar için olmayanı yapmak için kolları sıvadı. Family Konsept otel olduklarını belirten Başkurt, “Otelimizde kalanların yüzde 50’sinden fazlası çocuğuyla huzurlu bir tatil için Altın Yunus’u seçiyor. Çocukların ve ailelerin de daha iyi bir tatil yapması için kolları sıvadık. Kidsland önümüzdeki yıl açılacak. Çocuklar için tam bir cennet olacak. Pedadoglar ve öğretmenler eşliğinde 24 saatini geçirecek olan çocuklar, oyun oynayacak, kitap okuyacak, kendisi için hazırlanan açık büfeden yemek yiyecek. Öğretmenleri eşliğinde zaman geçirirken, anne ve babalarıda daha rahat tatil yapacak” dedi.



EA(AÖ/AK)