Ankara'nın mücavir alanı en geniş ilçelerinden olan Gölbaşı'nın nüfus artışında rekor kırarak diğer ilçeleri geride bırakması, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı memnun bıraktı. Odabaşı, "Bu gelişme, Gölbaşı'nın cazibe merkezi olduğunun göstergesidir" dedi. Mogan ve Eymir ile özdeşleşen Gölbaşı'nın cazibe merkezi olduğu için nüfusunun da hızla arttığını belirten Başkan Odabaşı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre en hızlı nüfusun Gölbaşı'nda arttığına dikkat çekti, şunları söyledi:

"Son rakamlara göre nüfusumuz bir yılda 95 bin 109'dan 105 bin 6'ya yükselmiştir. Nüfusumuzdaki artış oranı bir önceki yıla göre yüzde 10.4 olmuştur. Ankara'da 10 ilçenin nüfusu azalırken Gölbaşı'nın rekor kırması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Gölbaşı'nı geleceğe taşımak adına önemli projelere imza atıyoruz. Gölbaşı'nda yaşamı kolaylaştıracak altyapı, temizlik hizmetleri, kültürel faaliyetler ve sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmeye yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yapacağımız hizmetlerle Gölbaşı daima tercihlerde önceliği kazanacak, nüfusu giderek daha da artacaktır. Gölbaşı'nın nüfus artışında bütün ilçeleri geride bırakması, ilçemizin hızla geliştiğinin ve başkent Ankara'nın en gözde ilçesi olduğunun göstergesidir."

Gölbaşı merkezde nüfusun 52 bin 755'i erkek, 50 bin 872'si ise kadın olarak belirlendi. Köylerindeki nüfusun ise 686'si erkek, 693'ü de kadın olarak tesbit edildi. 



AT(AY/İD)