Başbakan Erdoğan, saat 13.45 sıralarında, gecikmeli olarak Başbakanlığa ait Ana uçağıyla Denizli Çardak Havalimanı’na, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte geldi. Başbakan Erdoğan’a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da eşlik etti. Başbakan Erdoğan’ı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve resmi erkanla partililer karşıladı. Yöresel kıyafetli çocukların çiçek verdiği Başbakan Erdoğan, daha sonra parti otobüsüne bindi. Kendisine çiçek veren çocukları da otobüse alan Başbakan Erdoğan, burada onlara çeşitli hediyeler verdi. Havalimanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis helikopteri de Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüsün güzergahını havadan takip etti. Cuma namazı için havalimanında gerekli hazırlıklar da yapıldı. Ancak havalimanında namaz kılınmadı. Başbakan Erdoğan, programının gecikmesi nedeniyle Valilik ziyaretini iptal ederek, mevcut başkan Avni Örki’nin tek aday olarak katıldığı Denizli AK Parti Kongresi’nin yapıldığı Türk Spor Oyunları Kompleksi’ne gitti.

Yaklaşık 5 bin partilinin tribünleri doldurduğu, platformun kurulduğu kompleks ve çevresi, Türk bayrakları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle donatıldı. Partililere, bayraklar ile Başbakan Erdoğan’ın maskeleri de dağıtılırken, 'Durmak yok hizmete devam', 'İşte büyük usta, işte Denizli' pankartları asıldı.

POSTER TARTIŞMASI

Divanın seçimi ve yerlerini almasının ardından AK Partili gençlerin tribünlerde yerden yukarı doğru iplerle çıkarmak istedikleri Başbakan Erdoğan’ın posteri, krize neden oldu. Polislerin izin vermemesine gençler, iki gün uğraştıklarını dile getirerek tepki gösterdi. Polis, tartışmanın ardından ipleri kesince gençler, 'Yuh' çekerek duruma tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın posteri de bu şekilde açılamadan yerde kaldı. Bazı gençlerin ağladığı dikkat çekerken, bir süre sonra poster yukarıya çekildi.