Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'ndeki bir barda geçen 13 Ocak gecesi saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda, bar sahibi 36 yaşındaki Alaaddin Karaca ve kavgayı ayırmaya çalışan barın eski sahibi 38 yaşındaki Mehmet Hasip Poyraz tabancayla başından vurulmuştu. Karaca olay yerine hayatını kaybederken, Mehmet Hasip Poyraz tedavi gördüğü hastanede olaydan 1 hafta sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırmada olayda tabancayı kullanan şüpheli ve yanındaki 2 kişinin kimliklerini tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili bar çalışanları dahil 83 kişinini ifadesine başvuran polis, cinayeti bardaki konsomatris kadına aşık olan Osman Ş. ile yanındaki Engin T. ve Ramazan A.'nın işlediğini belirledi.

Her yerde şüphelileri yakalamak için çalışma yapan polis cep telefonu ve kimlik kullanmayan, elektrik ve su aboneliği bulunmayan Osman Ş.'nin izine İzmir'de rastladı. Antalya Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri İzmir'e giderek Kadifekale'de 4 metrekarelik bir sığınakta saklanan Osman Ş.'yi düzenlediği operasyonla yakalayarak kente getirdi. Olay sırasında yanında bulunan diğer iki arkadaşı ise Antalya'da gözaltına alındı.

Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerin sorguları devam ederken Osman Ş., Alaaddin Karaca'yı kendisine küfür ettiği için yardıma gelen Mehmet Hasip Poyraz'ı ise olay sırasında kendisine zarar vereceğinden korktuğu için öldürdüğünü söyledi.