Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Karataş açıklarında bir gemiden balıkçı teknesine gümrük kaçağı sigara yüklenip Adana'ya getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Takip yürüten Mali Büro polisleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile yaptıkları ortak operasyonda Karataş Balıkçı Barınağı'na giriş yapan 'Ali 2' adlı balıkçı teknesine baskın yaptı. Teknede yapılan aramada gövde kısmına gizlenmiş halde 66 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Teknede bulunan ve daha önce haklarında sigara kaçakçılığı suçundan iki kez işlem yapılan S.K., Ö.K., O.Y. ile Y.A. gözaltına alındı. 4 şüpheliyi sorgulayan mali polis, soruşturmayı derinleştirip olayla ilgisi olduğu öne sürülen M.K., A.Y., A.K. ile S.K.'yı da gözaltına aldı.

Sorgusu tamamlanan 8 şüpheli, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütü yöneticiliği ve üyelik suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılışları sırasında, "Bize komplo kuruldu. Boş yere aldılar" diyen şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye çıktı.