Dülük Tabiat Parkı'ndaki gölletin açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, yaptıkları biyolojik göletin kendi kendini temizleyen, 20 bin dönüm alan üzerine kurulu, 5 katmerli bir yapıdan oluştuğunu belirtti. Fadıloğlu, "Maalesef marka kentimiz Gaziantep'te su ve yeşil eksikliği kendisini hissettiriyor. Biz de belediye olarak bu eksikliğin giderilmesi adına bu tesisi halkımızın hizmetine sunduk" dedi.

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ise Türkiye'nin her konuda çağ atladığını belirtirken, orman yangını konusunda ABD'ye teknik destek vereceklerini söyledi. Avustralya, Yeni Zelanda, İsrail, Rusya, Gürcistan, Suriye, Yunanistan, Makedonya'ya bu konuda destek verdiklerini kaydeden Eroğlu, "49 tane havadan yangınla mücadele uçağı ve helikopterimiz var. Bunun dışında kara ekiplerimiz var. 5 bin tane kara ekibimiz hazır. 11 bin tane yetişmiş elemanla yangına karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu. Eroğlu, Gaziantep'e de 5 baraj temelinin en yakın zamanda atılacağının da sözünü verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan tesisin, halkın kaynağının halka hizmet amacıyla kullanıldığının göstergesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Dülük Biyolojik Göleti törenle hizmete açıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte göleti gezen bakanlar, projeyle ilgili bilgi aldı. Bakan ve beraberindekiler gölette hatıra fotoğrafı da çektirdi.

AK(BY/COŞ)