Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bayramlaşma programlarına katılmak üzere karayolu ile Sivas'a geldi. Valilik binası önünde tören mangasını selamlayan Bakan Yılmaz'ı burada Vali Zübeyr Kemelek ile il protokolü karşıladı. Valiyla basına kapalı görüşen Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'nca İnönü Konağı bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Buradaki programda Bakan Yılmaz'a AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan da eşlik etti.

Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında konuşan Bakan Yılmaz, bayramı buruk yaşadıklarını belirtti. Kimsenin 'Bayram gelmiş neyime' düşüncesini yaşamasını istemediklerini belirten Bakan Yılmaz Gaziantep'teki saldırıya değinerek şöyle konuştu:

"Bu bayramda da terör insanımızın yüreğine ateş düşürdü. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörün amacı topluma korku, karamsarlık, yılgınlık ve ümitsizlik aşılamak ülkedeki milli birliği ve dirliği bozmak. Bu nedenle terörün bu milleti korkutamayacağına İstiklal Marşı'ndaki korkma hitabına ve tek bir ocak kalıncaya kadar alsancaklı bayrağın dalgalanacağına inandığımız sürece, terör hiç bir zaman mesafe alamaz. Terörün zarar verme potansiyeli var ama kazanma şansı hiç bir zaman yok."

'TOKALAŞAN ELE KAN BULAŞIR'

BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristler ile buluşmasına da atıfta bulunan Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sırada teröre sarılanlar oldu. Kim elinde kan olanla tokalaşırsa, bilin ki eline kan bulaşır. Bu eylemlerin amacı terörü meşrulaştırmak. Hukuk devletinde hiç bir güç terörü meşrulaştıramaz. Bu eylemlerle sonuç alacağını sananlar, ancak kendilerini aldatırlar. Teröristler kendi usulleriyle yöneteceği bir toprak istiyor. Bu toprakta yaşayan insanları da köleleştirmek istiyor. Bunu sağlamakla için de toplumuzun arasına nefret tohumları ekmek istiyor. Umuluyor ki bu nefret tohumları toplum arasındaki mesafeyi açsın kopuşu hızlandırsın. Kim ne ekerse misliyle biçer. Nefretin kimseyi bir yere götürdüğü da görülmemiştir. Bu coğrafyada ülkeler demokratikleştikçe, diktatörlerden kurtuldukça terör kendine sığınacak liman bulamayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçilerin oyununu bozmanın yolu milli beraberliğe daha sıkı sarılmaktan geçiyor. Bunu yaptıkça terör bir adım mesafe alamayacaktır. Gaziantep'teki olay. Terör milli bütünlüğümüzü bozmak istiyor."

GAZİANTEP'TEKİ SALDIRI

Gaziantep'te dün yaşanan bombalı saldırı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Milli bütünlüğümüze sımsıkı sahip olduğumuz ve korkuya, yılgınlığa kapılmadığımız sürece terör sadece zarar verir ama netice alamaz. Milli birlik ve bütünlüğümüzü artırmamız lazım. Bilhassa bayramlarda ama her günü bayram kılarak birlik ve bütünlüğümüzü göstermemiz gerekir. İşte o zaman bu toplumun yapısına uymayanlar belirli bir süre içerisinde tasfiye olur" dedi.

ŞIRNAK'TAKİ KAZA

Şırnak Uludere'de minibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 korucunun şehit olmasıyla ilgili haberi bayramlaşma programı sırasında öğrenen Bakan Yılmaz, ilk anda bunu da terör saldırısı olarak değerlendirdi. Bakan daha sonra olayla ilgili bilgi aldı.