Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i makamında ziyaret etti. Kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Ak Parti il Başkanlığına gitti. Ak Parti İl Başkanı Osman Salman ve partililerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Taner YıldızTürkiye’de siyasi istikrar sürdürülebilir olmadan hiçbir şeyin teminatının oluşmadığını belirterek, “Hangi sektörde hangi başarıyı yakalarsanız yakalayın, onun muhafaza edilmesinin en önemli şartı siyasi istikrarın oluşması ve bunun muhafaza edilmesidir" dedi.

"BİR YIL ÖNCE GÜLLÜK GÜLİSTANLIK OLAN ÜLKELER HANGİ NOKTALARA GELDİ"

"Bakın bir yıl önce güllük, gülistanlık olan ülkelerin eğer bu siyasi istikrara dikkat etmemeleri halinde bölgemizde hangi noktalara kadar inebileceğini hep beraber gördük" diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu aslında Türkiye’de siyasi istikrarın korunmasına borçlu olan yalnızca Ak Partinin mensupları değil; aynı zamanda hangi partiden olursa olsun, hangi partiye oy veriyor olursa olsun, Türkiye’deki siyasi istikrarın korunmasına olan borcu yalnızca Ak Parti üyeleri hissetmeyecektir. Bütün vatandaşlarımız bu manada katkılarını koyacaklar. Aynen muhalefet partilerinin de aynı şekilde katkı koymaları gerektiği gibi" dedi.

"İSTİKRAR ZOR ELDE EDİLİR, KOLAY KAYBEDİLİR"

Bakan Yıldız istikrarın zor elde edilip, kolay kaybedilebilen bir unsur olduğuna da dikkat çekerek, "Türkiye’nin en önemli avantajlarından birisi; siyasi istikrarın elde edilmesiyle alakalı bir çok demokratik reformun yapılmış olması, aynı zamanda bunların korunmasıyla alakalı artık taşların daha çok yerine oturmuş olmasıdır” diye konuştu. Ziyaret sonrasında Ak Parti İl Başkanı Osman Salman, Bakan Yıldız’a gümüş işlemeli bir tablo hediye etti.