'Polise mukavemet etmek’ iddiasıyla haklarında dava açılan ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları bildirilen Berkay Şair, Lale Delidağ, Sinan Sungur, Hüseyin Elmagöz, Şefik Kenar, Ali Canpınarbaşı, Ramazan Fişek, Keşef Kerem ve Özgür Ozan sınavları olduğu için duruşmaya katılmadı.

Öğrencilerin avukatı İlhami Şimşek, öğrencilerin sınavları olduğu için duruşmaya katılamadıklarını belirterek beraatlerini istedi. Duraşmaya şikayetçi olarak katılan polis memuru Adnan Şahin ise, ''Anılan tarihte ben bakana küfür edilebileceğini düşünerek orada slogan atan gençlerden birinin ağzını gayrı ihtiyarı kapattım. Bu sırada işaret parmağım ve baş parmağım arasında kanama oldu. Akabinde hastaneye gidip 3 dikiş attırdım. Ayrıca duruşmalara katılma isteğim yoktur'' dedi.

Mahkeme, öğrencilere atfedilen yasal suçların oluşmadığına kanaat getirerek ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 10 Aralık Cuma 2011 günü Erciyes Üniversitesi’nin Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen akademik açılış törenine katılmış, törene alınmadıklarını öne süren bir grup öğrenci, dışarda protesto gösterisi yapmış, daha sonra 9 kişi gözaltına alınmıştı. Protestocu 9 öğrenci hakkında polise mukavemette bulunmak suçundan dava açılmıştı.



VD(OE/COŞ)