Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı'nın olağan kongresine katılmak üzere kente gelen Bakan Hayati Yazıcı, Vali Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti. Vali Cerrah'tan kent hakkında bilgi alan Yazıcı, ardından partisinin Osmaniye Spor Salonu'nda yapılan il kongresine katıldı. Yazıcı kongre salonunda yaptığı konuşmada partisinin çalışmalarını anlattı. 12 Eylül askeri müdahelesi ve 28 Şubat sürecine değinen Yazıcı şöyle dedi:

"Yıllardır konuşulamayan, birisi bir şey söylediğinde herkesin adeta hizaya geçtiği o süreçleri şimdi Türkiye bir bir sorguluyor. 12 Eylül 2010'da yapılan referandumda biz 26 maddelik anayasa değişikliği referanduma yani milletin önüne götürürken, 'Ey aziz milletimiz anayasada bazı değişiklikler yaptık. 12 Eylül darbeciliğini yapanlar kendilerinin sorguya çekilmesini önlemek için anayasaya monte ettikleri ek geçici 15'inci maddeyi de kaldırıyoruz. Onlara da artık yargı yolu açılacak ve onlar ada artık hesap sorulacak bu anayasa değişikliğini kabul ederseniz' dediğimizde muhalefette onlara destek veren sivil toplum kuruluşları, vakıflar, birçok marjinal kesim buna karşı 'hayır' oyu kullanmayı önermişti. 'Bu maddenin kaldırılması ile darbeciler yargılanamaz' demişlerdi. Ve siz kaldırdınız aziz milletimiz. 12 Eylül darbeciliğini yapanlar onun öncüleri yargı önünde hesap vermek üzere mahkemeye çağrıldılar. Bu arada bunu gören muhalefetin basireti açıldı ve parlamentoda darbe ve darbe girişimlerinin süreçlerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasına hep birlikte teklif verdiler. Şimdi bu komisyon tüm darbe süreçlerini araştıracak ve bir rapor hazırlanacak."

Yargı önüne çıkarılanlara herhangi bir kötü muamelenin yapılmadığını da belirten Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeye en büyük tahribatı 28 Şubat süreci vermiştir. Bununla ilgili yargı önüne çağırılanlar için de muhalefet 'intikam alınıyor' dedi. Biz de intikam yok. Hukuk devletinde, hukuk dışına çıkan herkese hesap sorulması, millet adına yapılan bir işlemdir. Hiç kimse bunu küçümseyemez. Hiç kimse de bunu intikam olarak niteleyemez. 'Post modern darbe' olarak nitelendirilen bu süreci çok iyi analiz edin. Size ait imkanlarla donatılmış, bu milletin hudut güvenliğini sağlama görevi verilmiş insanlar. Her alanı düzenlemeye kalkıştılar. İdamlar hariç, en büyük tahribatı 28 şubat süreci bu ülkeye vermiştir. Siyasi kadroların başkalaştırılması, tesviye edilmesinin ötesinde sosyal alanda, kültürel alanda değerler bazında en büyük tahribat bu dönemde yapılmış. İşte bu tahribatlardan en önemlilerinden birisini de yüce meclis eğitimle ilgili 4+4+4 denen kanunu çıkartmak suretiyle sağlamıştır."

Bakan Yazıcı daha sora partiye katılanlara rozet taktı.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Bakan Yazıcı daha sonra Amasya'da meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Üstçavuş Osman Cantürk Göl'ün Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Yazıcı, şehit babası Muhiddin, annesi Fatma, kardeşi Caner ve eşi Emine Göl'e başsağlığı diledi. Bir süre şehit babası Muhiddin Göl ile sohbet eden Yazıcı, herhangi bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Baba Göl, şehit oğlunun eşi Emine'nin hemşire olduğunu ve Osmaniye'ye atanması için yardımcı olunmasını istedi. Yazıcı da konuyla ilgilenilmesi için Vali Celalettin Cerrah'a talimat verdi. Bir süre şehit kızı 4 yaşındaki Fatma Ayliz ve şehit kardeşi 5 yaşındaki Halil Kaan Gök'ü sevdi. Bakan Yazıcı etrafında toplanan çocuklara, "Şehit neden denir biliyor musunuz? Vatan toprağını korumakla görevli olan kişilerin bu mücadeleleri sırasında ölenlere şehit diyoruz" dedi.