Bakan Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile birlikte Hemşin ilçesine uğradı, buradan da Çamlıhemşin ilçesine geçti. Bakan Hayati Yazıcı, Topluca köylülerinin kurduğu 40 yaş üstü halk oyunları ekibinin tulum eşliğindeki horon gösterisiyle karşılandı. Horona eşlik eden Bakan Yazıcı, bu sırada köylülerin söylediği maniyi de dikkatle dinledi. Köylülerden Hasan Kesti’nin kaleme aldığı mani ile Bakan Yazıcı’ya seçim döneminde verdiği yayla yolu yapımı sözü hatırlatıldı.

Bakan Yazıcı horonun ardından köylülere, “Bu yol konusu gündemimizde ve takip ediyoruz. Gelirken de araçta bu konuyu konuştuk. Merak etmeyin” dedi. Yazıcı, daha önce böyle dert dinlemiş miydiniz? şeklindeki soruyu da, “Oyun havası içerisinde dert dinlemek daha iyi oluyor” diyerek yanıtladı. 

Konuyu anlatan Topluca Köyü Muhtarı Yusuf Çiçenoğlu da, “Yayla yolumuzu bitiremedik. 8 kilometre kaldı. Biz de türkü ve manilerle bakanımıza bu yolu hatırlattık. Bakanımız seçim dönemi köye geldiğinde söz vermişti. Ancak 300 metre yol yapıldı, sonra yine durdu. Bunu anlatmaya çalıştık” dedi.

"BİZDE ŞİKE YOK"

Bu arada Hükümet Konağı önünde Bakan Yazıcı’nın yanına gelen bir vatandaş, “ Çaykur Rizespor’u da Süper Lige çıkarın bakanım” dedi. Yazıcı'nın, “Bizde şike yok” cevabı ise gülüşmelere neden oldu.

Bakan Yazıcı'ya söylenen maninin dizeleri şöyle:

“Hoş geldiniz Bakanım

Sana feda canımız

Çamlıhemşin’i gördünüz

Kayalık her yanımız

AKP’ye oyumuz

İyi değil halumuz

Yoktur yayla yolumuz

Bize vardı sözünüz

Kesinleşmedi henüz

Para etmez çayımız

Bozuktur moralimiz

Bahçeye mısır ektik

Onu da yedi domuz.”