Hakkari'deki incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Şahin, Hakkari Valisi Muammer Türker ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ingilizce 3'üncü sınıf öğrencisi Zeki Yeşil'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Şahin, baba Faysal Yeşil ve yakınları tarafından kapıda karşılandı. Bakan Şahin baba Yeşil'e sarılarak başsağlığı dileğinde bulundu.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Bakan Şahin konuşmasında, PKK'nın cenazeler üzerinde yapmaya çalıştığı propagandalara dikkat çekti. Devletle ve milletin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirten Şahin şöyle konuştu:

"Üniversite 3'üncü sınıf öğrencimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Patlama gerçekleştirdikten sonra rahmetlinin cenazesine sahip çıkmak istediler. Aslında yapılmaması gereken onlarınkiydi. Yani bir taraftan vuruyorlar, öldürüyorlar. Diğer taraftan da bunu yapanlar, hain emellerinin propagandasının yapılmasına gayret ediyorlar. Ama burada artık halkımız gerçekleri gördü. Terör örgütü bir taraftan vuruyor, öldürüyor. Ondan sonra da yine o olayın sorumluluğunu devlete yüklüyor ve cenaze üzerinden de propaganda yapıyor. Çünkü asıl amacı devlete karşıdır. Devletin varlığını zayıflatmak, bölmek parçalamak."

ÖRGÜT İÇİNDE İTİRAFLAR BAŞLADI

Bakan Şahin dağda, bayırda, soğukta, mağaralarda örgüt mensuplarının yakalandığını ve üşümemeleri için askerlerin parkelerini verdikleri, ekmeklerini paylaştıkları bu kişilerin, örgütün içinde olup- bitenleri anlattıklarını söyledi. Şahin, örgüt mensuplarının örgütün içindekileri bir bir itiraf ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada inanç yok, burada namus yok, burada haysiyet yok, orada hayat yok. İnanç adına zaman zaman Zerdüştlük diye bir din anlatılmaya ve o dine yönelik önderler oluşturulmaya, onlar anlatılmaya çalışıyor. Tamamen inançsızlık temelinde Türkiye'nin huzurunu kaçırmaya ve Türkiye'yi bölmeye çalışan bir örgüt faaliyetiyle karşı karşıyayız. Ama devlet ve millet birlikte bu oyunu bozacağız. Bunların maskelerini inşallah indirmeye devam edeceğiz. Gerçekleri anlatacağız." 

ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Zeki Yeşil üzerinde yapılan propogandaları da anlatan Bakan Şahin şunları söyledi:

"Polis otosuna yönelik bombalamada hayatını kaybetti ve o gün akşam Hakkari'de denildi ki 'bunu devlet yaptı, bunu devlet bombaladı' dediler. Ama bir hafta sonra güvenlik güçlerimizin çalışması sonunda gerçek ortaya çıktı. Örgütün gerçek yüzü, katil yüzü, hain yüzü, kan emici yönü bir kez daha ortaya çıkarıldı. İtiraf ettiler, deliller ortaya çıktı. Şu anda olayın sanığı, şüphelisi tutuklu olarak yargılanması devam ediyor."

'KAN ÜZERİNDEN SİYASET'

Kan üzerinden siyaset yapılmaya devam edildiğini anlatan Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Bu kez yalan bombalaması, yalan rüzgarı, iftira bombası atıyorlar. Bu bir değil, son değil, bunu hep yapıyorlar. Yıllardır yaptıkları bu. Öldürüyorlar. Tenha yerde gömüyorlar. Daha sonra da 'bunu devlet öldürdü, asker öldürdü, polis öldürdü' gibi kara propagandasını yapıyorlar. iftira bombasını, iftira kurşunlarını, yalan kurşunlarını atıyorlar. Bu düzenleri devam ettirmeye çalışıyorlar. Ama yalancının, iftiracının, ışığı bir yere kadar yanar. Zaten ışığı yoktur da, gaz ya da kaçak petrolü bir yere kadar yanar. Ve bugün gerçekler anlaşıldı, anlaşılıyor. Artık medyamız da olayları dikkatli takip ediyor. Halkamız gerçekleri gördü, görüyor. Bu da tamamen Türkiye'yi bölmeye yönelik. Halkımızın kaçırmaya yönelik, halk ekmeğini almaya yönelik, halkın canını almaya yönelik, çocuğunu almaya yönelik, aile hayatını yıkmaya yönelik bir iğrenç yapı olduğunu, bir katil yapı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Hala bunlara destek verenler, sempati duyanlar var mı var. Olacak da. Ancak artık terör örgütü ve militanları eskisi gibi rahat olamayacaklardır."

TERÖR ÜZERİNDEN BESLENEN BARONLAR

Bakan Şahin, PKK'lıların artık eskisi gibi rahat su, ekmek, ilaç bulamayacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Kaçakçılık organizasyonlarını devam ettirip, oradan elde ettikleri paraların bir kısmı ile kurşun alıp, bu ülkenin masum insanlarına sıkmayacaklardır, bombalayamayacaklardır. Bir kısmı dedim paraların. Çünkü paraların önemli bir kısmı terör üzerinde beslenen patronlar var, baronlar var. Bunlar büyük şehirlerde, Avrupa'da. Yerine göre eğleniyorlar. Yerine göre giyiniyorlar. Bir kısmı da fakir halk çocuklarının eline silah vererek bölücü düzenleri devam ettiriyor. Biz devlet olarak daima haktan, hukuktan yana olacağız. Terör örgütüne rağmen, inadına hayat devam ediyor. Onlar vuruyor, biz yaşatmaya devam ediyoruz. Millet ve insan olmannın gereğini de budur."

Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Yüksekova'ya geçti.



BD(FE/COŞ)