Gaziantep'teki saldırı ve aynı gün annesi Perihan Kıymık'ı kaybetmesiyle ilgili duygularını açıklarken, bu kadar acının üst üste geldiği bir dönem geçirmediğini belirten Bakan Fatma Şahin, "Acının katmerlisini yaşıyorum. İnsanların en değerli varlığı annesidir, babasıdır, evlatlarıdır. Onların acısı büyük. Ama, bebeklerin katledildiğiyle, o minicik tabutuyla musalla taşında yatan Melisa'nın ölümünden dolayı yaşadığım acı anamın acısını bana unutturdu" diye konuştu.

GAZİANTEP SALDIRISI MİLAT OLACAK

Bu süreçte bir taraftan patlamada yaşamını yitirenlerin aileleriyle ilgilenmeye çalışırken, diğer taraftan da kendi acısını yaşamaya çalıştığını kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"İnşallah bu acı son olur. Gaziantep, Kurtuluş Savaşı'ndaki ruhuyla ülkenin kaderini, savaşın yönünü, ruhunu değiştirdi. Batıdan hiçbir destek gelmemesine rağmen 11 ay direnerek, 6 bin 100 şehit vererek ülkeye öncülük yaptı. Gaziantep'e yapılan bu saldırı terör konusunda bir milat olacak, terörle mücadelede farklı bir sürece girilecektir. Çünkü, bütün Türkiye ayağa kalktı. Hem saldırı çok ağır geldi hem de bunun Gaziantep'te olması kabul edilir anlaşılabilir bir şey değil. Çünkü, bu şehir hep öncü bir kent. Türkiye ne kadar ihracat yapıyorsa bu şehir daha fazlasını yapıyor, ne kadar üretiyorsa fazlasını üretiyor. Güneydoğu'dan sürekli göç alan, Kürdüyle, Türküyle herkesin kardeş olduğu bir şehir. Saldırının Antep'te yapılması bir tesadüf değil. Huzura bomba atmaya çalıştılar. Ama, tam tersi onlar Gaziantep'i bilmiyorlar. Gaziantep daha önce yaşadığı çetin şartlarda nasıl ayakta kaldıysa, bundan sonra da kalacaktır. Yanlış yerde bu oyunu oynadılar. Şimdi bu oyun kendilerine dönecek. Kandan beslenenlerin hesabını halkımız soracak."

'BABAMIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL AMA'

Şahin, BDP'lilere tepki olarak söylediği, "Ya terörle aralarına mesafeyi koyacaklar. Ya da TBMM'de oturmayacaklar" açıklamasına BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in Twitter'dan, "Fatma Şahin'in bahsettiği Meclis babasının çiftliği değil" yanıtıyla ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğer sizin mücadeleniz hak için ise size 10 yıl öncesinden çok fazla haklar verildi. Ama, buna rağmen siz hala terörle gönül bağınızı kesmiyor, terörle olan terör örgütüyle olan süreçte mesafe koyamıyorsanız o zaman halkımız diyor ki 'Bu kadar olmaz'. Parlamentodaki bu işin temsilcilerinin gidip bebek katilleriyle kucaklaşmış olmasının kesinlikle milletimizin vicdanında, milletimizin duygularında çok farklı bir sayfa açıldı. Ben, 'Terörle örgütüyle arasındaki mesafeyi açmayanlar o Meclis'te olmamalıdır' dedim. Meclis açılacak; bizimle beraber aynı safta bu mücadeleyi yapacaklarsa, bebek katillerine hesabı soracaklarsa tabii ki beraber görev yapacağız. Ama daha çok safını netleştirmesi, daha çok net bir duruş göstermesi lazım. Benim burada söylemeye çalıştığım bu. Sandık, demokrasi, başımın üstünde. Sandığa gidip onlara oy verenler de 'Artık yeter' diyor. Kürt kökenli vatandaşlarım da artık bu şiddetin, kendilerinin hakkının savunmasından çıktığını kendilerinin hukukunu korumaktan çıktığını, bir vahşete, bir caniliğe bir insanlık dışı çalışmaya dönüştüğünü görüyor. Babanızın çiftliği değil diyor. Tabii ki babamın çiftliği değil. Ama, orası Milletin Meclisi. Milletin Meclisi demek, milletin nabzının, kalbinin attığı yer demek. Milletin aklının ve vicdanının hakim olduğu yer demek. 75 milyonun gösterdiği tepkileri, milletin vekili olacaksanız, milletle aynı hassasiyeti paylaşmanız gerekmektedir."

BOMBACININ YAKALANMASI AN MESELESİ

Bakan Şahin, bombalı saldırının ardından polisin seri bir şekilde çalışarak zanlıları belirlediğini ifade ederken, bombayı patlatan 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in yakalanmasına yönelik çalışmalarda da önemli mesafeler katedildiğini vurguladı. Şahin, "Şimdi çalışmalar bu olayın tamamen çözülmesi noktasında çok ilerletilmiş durumda. İnşallah bombacının yakalanması an meselesi. Öyle umuyorum" diye konuştu.



AK(BK/CK)