Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'nın ardından Kocaeli Valiliği Hizmet binası temel atma törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada yaptığı konuşmada terör sonucu hayatını kaybedenler nedeniyle valilik hizmet binası temel atma törenini iptal ederek inceleme ve teknik bilgi almak şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Şahin Valilik Hizmet binası ile ilgili inceleme ve teknik bilgi aldığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Biz bugün ülkemizde bölücü terör örgütlerinin hunharca, acımasızca gerçekleştirdikleri hain saldırılar ve o saldırılar sonucunda hayatlarını kaybetmiş olan kahraman askerlerimiz, polislerimiz, savcımız ve onların şaadeti vesilesiyle bugünkü valilik hizmet binası temel atma törenimizi iptal ederek bunu sadece inceleme ve teknik bilgi alma şeklinde gerçekleştiriyoruz. İnsanımızın huzur ve güvenliği için her şartta her zamanda ve her yerde can siperhane görev yapan başta iç güvenlik teşkilatlarımızın personeli, diğer kamu hizmetlerinin mensupları ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek yerine bu ülkenin sadık ve vefalı vatandaşı olma tercihinde bulunmaktan dolayı saldırıya muhatap olup şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlıklar ve uzun ömürler diliyoruz" dedi.

Bazı hainlerin bir taraftan kurşun sıkmaya devam ederken bir taraftanda ustaların harç dökeceğini söyleyen Bakan Şahin, "Dün olduğu gibi bugün de veya devam edebilirlerse işallah başaramayacaklar yarın da devam edecekler, hangi tehdit ve tehlikeli durumla mücedele eder durumda olsun bu ülke ve bu millet hayatını ve hukukunu koruma kararlığını her zaman ve zeminde devam ettirecektir. Bir taraftan bu ülkenin sınırlarının korunması diğer taraftan bu ülke topraklarında hukukun, adaletin ve emniyetin tesisi için her kurum ve kuruluş ve kurum ve kuruluşun mensubu görevini yapmaya devam ederken, diğer hayatın ihtiyaçları olan yatırımlar daha da istek ve heyecanla, hayata bir umutla devam edecektir, ettirilecektir. Bir taraftan birileri huzura kurşun sıkmaya, insana kurşun sıkmaya devam edecektir. Bir taraftan da büyük çoğunluk akli selim bu ülkenin gerçek evlatları yatırım, inşaat, Türkiye, 21'nci Yüzyıl diyecek ve bu yüzyıl da Türkiye Cumhuriyetinin varlığı ve Türk milletinin varlığı ve iddiası demeye devam edecektir. Bir tarafta kurşun atacak hainler bir tarafta harç dökecek ustalar, işçiler, mühendisler, mütehitler ve hayat inadına zıtlarla devam edecek. Bugün Kocaelimizde bu gerçeği bu yatırımla yaşamaktayız" diye konuştu.

Bakan Şahin konuşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve protokol üyeleriyle birlikte okunan duanın ardından Valilik Hizmet Binası temeli için butona bastılar.



EA (MB/RT)