PROJEDE VE HAYIRDA YARIŞAN BİR TOPLUM OLMAMIZ GEREKİYOR


Muhafazakar bir partinin Aile ve Sosyal Politikalar bakanı olduğunu dile getiren Bakan Şahin, "Biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Ama şu bir gerçek ki küreselleşmeyi yönetmek, kendi yerli modellerimizi üretmek, aile değerlerimizi korumak en büyük görevimiz. Hükümet programımıza çok net bir şekilde koyduğumuz güçlü birey, güçlü millet, güçlü aile diyoruz. Her kesin eğitimli olmasını istiyoruz. Kızlarımızın okumasını istiyoruz. Çocuk gelinler olmasını istemiyoruz. Birey olarak güçleneceğiz. 2023 vizyonunda kadınıyla erkeğiyle kalkınmanın içerisinde var olacağız. Herkesin potansiyelini kullanacağız. Toplum olarak ne yapmamız gerekiyor. Biz kökleri ağaçları çok köklü olan medeniyet mirasında bize düşen değerlere baktığımız zaman, biz merhamet ve vicdan toplumuyuz. İşte küreselleşmeyi yöneteceksek bu toplumun o köklerinden bize ait değerlere sahip çıkmayız. Eğer o değerleri kaybedersek biz dünyanın en iyi hukuk devleti de olursak olalım, en mükemmel yasaları da çıkartırsak çıkartalım onlar kağıt üzerinde kalacaktır. Vicdan toplumu, merhamet toplumu olmamız gerekiyor. Proje üreten hayırda yarışan bir toplum olmamız lazım. Fitne toplumu, dedikodu toplumu olmamamız gerekiyor" dedi.


KARI-KOCALAR BOŞANDIKLARI EŞLERİYLE YENİDEN EVLENİYOR


Bakanlık olarak yaptıkları aile araştırmasına göre boşanan karı kocanın aynı eşiyle yeniden evlendiğini belirten Bakan Şahin, “O yüzden biz önce evlilik kurumunun güçlü bir şekilde oluşması için devlet olarak ne yapacağız. Evlenmeye karar veren gençlerimize eğitim çalışması yapacağız. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve evlilik denen önemli müesseseyi onlara anlatmak istiyoruz. Biz çalışmalarımızı tamamladık. Bu uygulamaya önce pilot olarak Ankara'nın ilçelerinde 10-15 gün içerisinde başlayacağız. Evlilik araba kullanmaktan daha önemsiz bir kurum değil. Evliliğin yalnızca duygularla yönetilecek bir iş olmadığını gençlere göstermeliyiz. Evlilik ve aile ilgili temel bilgilerin verilmesi gerekiyor. Biz bunların hepsini çalıştık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zeytinburnu ve Beykoz belediye başkanları tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e Osmanlı figürlerinin yer aldığı tablo hediye edildi.