Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Darülaceze, kilise, havra ve caminin aynı avluda buluştuğu bir mekan özelliğini taşıyor. Sultan Abdülhamid'i anlamak için burayı görmek ve bu mekanın inceliğini iyi analiz etmek gerekir. Sultan Abdülhamid Han, vizyonu ve ufkuyla insanlığa hizmetede bilmenin büyük bir başarı örneğini burada göstermiştir. Dili, dini, mezhebi, inancı, cinsiyeti ne olursa olsun kimsesizse, ihtiyacı varsa devletin şefkatelini göstermenin ne kadar önemli olduğunu o zaman diliminde bize göstermiştir."


"BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Şahin, yoksulluğu azaltmanın, kimsesizlerin ana babası olmanın, yaşlıların taleplerini yerine getirmenin en büyük görevleri olduğunu belirterek, "İhtiyacımız olan şey birbirimizi sevmek; birbirimize statüye, zenginlik fakirliğe göre, makamlara göre değer vermemek. Merhamet, şefkat, hoşgörü, dayanışma ve kardeşlik toplumu değerlerini dipdiri tuttuğumuz zaman bizi kimse yıkamaz. Biz bütün dünyaya örnek oluyoruz" dedi.


"HALKIMIZI BURAYA DAVET EDİYORUM"

Bakan Şahin daha sonra gazecilerinde sorularını yanıtladı. Şahin, 117 yıl önce Darülaceze gibi bir yapıyı hayata geçiren ataların evlatları olduklarını belirterek, "Öncelikle gençlerimize, çocuklarımıza bu vakıf medeniyetini öğretmemiz, yaşamalarını sağlamamız gerektiğini çok önemsiyorum. Sosyal sorumluluk dediğimiz şey bize tarihimizden gelen bir miras. Gençler mutlaka bu atmosferi görmeli, yaşamalı. İlla mali destek vermeyle sadaka olmaz. Yaptığınız bir davranış, en küçük bir destek de bir sadakadır, o da bir sosyal sorumluluktur. Bütün İstanbul'da yaşayan halkımızı buraya davet ediyorum."

Bakan Şahin'e, Darülaceze sakinlerinden Mustafa Dündar Gürger'in, üzerine Darülaceze'nin 'şefkat kapısı'nı resmettiği porselen tabak ile Sultan Abdülhamid kolyesi hediye edildi. İftara, Bakan Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, İstanbul Rum Patrikliği Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'ndan Peder Dositheos Anağnostopulos, Darülaceze içindeki caminin imamı Mehmet Mertal ve Darülaceze sakinleri katıldı.

 


OU (GÖ)