İncelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gelen Bakan Fatma Şahin, Vali Yusuf Odabaş'ı makamında ziyaret etti. Şahin, Vali Odabaş'tan kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Ayşe İnce'nin İstanbul'da ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birey hakkını kullanmaya daha çok başladı. Önce daha kapalı bir toplumduk, sorunlarımız veya bu tür olaylar çok kapalı kalıyordu. Duymuyorduk, görmüyorduk, konuşmuyorduk ama şu anda demokrasi ilerledikçe bireylerin hakkı geliştikçe, insan hakları ihlalleri çok daha görünür oldu. Medya bunu daha çok ön plana almaya başladı. Üçüncü sayfa haberleri manşet olmaya başladı. Bundan kaynaklı bir şey var ama biz önce hukuki temeli oluşturmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

dolayısıyla mecliste oy birliğiyle kanunumuzu çıkardık. Bu kanunun çok ciddi bir şekilde kurumlara verdiği yetki var. Hem kolluk kuvvetlerine hem hakim ve savcılarımıza herkese verdiği çok önemli yetki var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bize çok büyük yetkiler düşüyor. Daha önce yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktu. Biz artık her bir birime istediğimiz tüm yetkileri verdik. Dolayısıyla bizim kamu görevlilerimiz, bunun içinde kolluk kuvvetimiz polisimiz var. Eğer biz burada bir mücadele yapacaksak topyekun beraber yapacağız. Onlarında bu konuda yardımına ihtiyacımız var."

Bakan Şahin, Gaziantep'te 3 Mart'ta kaybolduktan sonra 23 Nisan'da Kilis'in Afrin Çayı kenarında cesedi toprağa gömülü olarak bulunan Özlem Özoğlu'nun cesedine kimsenin sahip çıkmadığı konusunu da değerlendirdi. Bakan Şahin, "Hukuki süreç devam ediyor. Bakanlık olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız konunun takipçisi olacağız" dedi.