Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Nevşehir Üniversitesi’nin Yeni Akademik Yılı'nın açılışı ve yarı olimpik yüzme havuzunun temelini atmak üzere Nevşehir’e geldi. Vali  Abdurrahman Savaş, AK Parti milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve daire müdürleri tarafından Valilik önünde karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a bir kız çocuğu tarafından çiçek verildi. Polis mangasını selamladıktan sonra Valilik'te şeref defterini imzalayan Bakan Kılıç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üniversite ve gençlik hizmetlerinin Nevşehir’de kurumsallaşma aşamasında olduğunu kaydeden Kılıç, aralarında Nevşehir’in de bulunduğu 200 merkezde kapalı yüzme havuzu, spor salonları ve sentetik çim futbol sahası yapımının gerçekleştirildiğini belirtti. Kılıç, "Nevşehir kısa zamanda kapalı yüzme havuzu iller arasına girecek. Bununla ilgili ihale yapıldı ve bugün de temelini atacağız. Kozaklı ve Acıgöl ilçelerinde spor salonları yaptık, Hacıbektaş’ta sentetik çim futbol sahasını tamamladık" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YEMEK YARDIMI ARTIYOR

Bakan Kılıç, Nevşehir Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren öğrencilere yönelik bir ve üç kişinin kalabileceği sosyal donatıları tam olan 1000 kişilik yurt yaptıracaklarını ve bununla da ilgili ihalenin 18 Aralık’ta yapılacağını söyledi. Üniversite öğrencilerinin yemek yardımlarının da artırılacağına işaret eden Kılıç, "Üniversite öğrencilerine aylık 180 lira yemek yardımı yapıyorduk. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren öğrencilerin yemek yardımına da önemli oranda zam yapacağız" diye konuştu.

İNŞAATLAR 15 YILDA DEĞİL 2 YILDA TAMAMLANIYOR

Üniversiteleşmenin üzerinde durulan en önemli konuların başında geldiğini vurgulayan Kılıç, "Üniversiteleşme, Sayın Başbakan'ın üzerinde durduğu konuların başında geliyor. Türkiye, dünyada yaşanan ekonomik krizi hiçbir şekilde yaşamadan yoluna devam ediyor. Türkiye olarak para sıkıntımızı ve kriz sorunu yok. Bu nedenle de yurtlar ve spor projelerini birbiri ardına ihale ediyoruz. Attığımız temelleri de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 yılda değil, en geç 2 yıl içerisinde tamamlıyoruz" dedi.

BM ANLAMINI YİTİRMEKTE

Daha sonra basın mensuplarının da gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını da değerlendirdi. Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Yaşananlar elim, acı ve trajedidir. İsrail hükümeti tarafından uygulanan bir devlet terörüdür. Buna da başta BM olmak üzere tüm dünya sessiz kalmaktadır. İsrail’in Gazze’de yaptığı devlet terörüne karşı BM’nin devreye girmesinin zamanı gelmiş de geçmiştir. Dünyada çok kurum bu noktada anlamını yitirmiştir. Bunların başında da BM gelmektedir. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız dikkati Gazze’ye çekmek için uluslararası bütün kurum ve dünya devletleri ile görüşmeler yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir. Uluslararası kurumlar söz konusu İsrail olduğu zaman hiçbir tepki vermemektedir. Bu insanlık erdeminin yitirilmesi demektir. Kurumların tamamen iflasını önlemek için İsrail’e gerekli cevabı vermeleri gerekmektedir."

Devam eden açlık grevlerine ilişkin soruyu da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şöyle yanıtladı:

"Yaklaşık 60 gündür devam eden açlık grevleri, terör örgütünün organize ettiği bir durumdur. Hükümet olarak insan hayatı üzerinde plan yapanlara karşıyız. Bu noktada kimsenin haddinin olmadığını da belirtiyoruz. Hükümetimiz ilk günden itibaren sağduyulu bir anlayış içerisinde konuya yaklaşmıştır. Biz insanların yaşaması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Sayın Başbakanımız da ifade etti. Cezaevlerinde insanları ölüme sevk edenler zevk ve sefa içerisinde hayatlarını devam ettirmektedirler. Bu durumun herkes tarafından iyi analiz edilmesi gerekmektedir."

BAZI SUÇLARDA İDAMIN TARTIŞILMASI GEREKİR

Kılıç, idam konusunun tüm yönleri ile değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"İdam konusu tüm yönleri ile değerlendirilmelidir.Toplumda bazı suçlara karşı idam beklentisi vardır. Sayın Başbakanımız da zaten şunu ifade etmiştir; Biz hükümet ve siyasi hareket olarak insan hayatının son bulmasına ilişkin hiçbir düşüncesi olmayan bir konumdayız. Ama bazı suçlar karşısında da idamın tartışılması gerekmektedir."

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı’ya yönelik eleştirilere ilişkin olarak da konuşan Kılıç, "Son Danimarka beraberliğinde de karşılaşmayı stadda izledim. O atmosferi yaşadım. Maç sonrasında da görüşlerimi mikrofonlara belirtmiştim. Burada şu konuya dikkat çekmek istiyorum; Milli takımlar skorla değerlendirilmemelidir. Abdullah Avcı üzerinde bir takım eleştiriler vardır, ancak unutulmamalıdır ki Abdullah Avcı çok iyi bir milli takım devir almadı, milli takımımızı iyi bir seviyeye getirmek için var gücü ile çalışmaktadır. Sabır göstermek gerekiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, daha sonra cuma namazını, Nevşehir merkezdeki Kurşunlu Camii'nde kıldı.



AK(OE/SS)